Військові замовили знайомому будівельнику без тендеру ремонт їдальні за 22 мільйона
21.05.2019   //  

Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління (Львів) 16 травня уклало договір з ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» на капітальний ремонт будівлі їдальні вартістю 22,07 млн грн.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів» з посиланням на дані Prozorro.

Закупівлю здійснили за переговорною процедурою для потреб оборони, участь в якій взяла лише фірма-переможець. Роботи з капремонту їдальні здійснюватимуть у військовому містечку №135 по вул. Стрийська, 88 у Львові. Їх завершать у 2020 році.

Передбачено загальнобудівельні роботи: демонтаж і монтаж даху, внутрішнє і зовнішнє опорядження, заміна система опалення та вентиляції, водопроводу та каналізації та інше. Наступного року облаштують системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу, здійснять благоустрій території.

Згідно із договором, вартість виконання робіт у 2019 році становитиме 8,8 млн грн., у 2020 році – 13,3 млн грн. «Галицький будівельник» отримає 179 тис грн. прибутку, на заробітні плати піде майже 1,2 млн грн., вартість матеріальних ресурсів становитиме понад 5 млн грн.

Фірма «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» зареєстрована у 2016 році Олександром Овчаренко. Як раніше повідомляли «НГ. Львів», він є колишнім начальником управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації. Також Олександр Овчаренко працював начальником управління (квартирно-експлуатаційного) Західного оперативного командування, головою Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради та директором ДП Міноборони України «Західвійськбуд».

За сумою замовлень фірма отримує найбільше підрядів саме від Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління, далі йде відділ освіти Шевченківського та Залізничного районів управління освіти Львова та Львівська обласна клінічна лікарня.

Протягом 2018-2019 років «Будівельно-інвестиційна компанія «Галицький будівельник» отримала 16 замовлень на 157 млн грн.