«Селидіввугілля» замовило ремонт мехкріплень за 140 мільйонів із половинним авансом
13.05.2019   //  

ДП «Селидіввугілля» 7 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «Східтехмаш» ремонтних робіт на 139,93 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч на ВП «Шахта «Україна» капітально відремонтують 167 секцій механізованого кріплення 1КД-90 по 838 тис грн. Гарантійний строк на обладнання для робіт складає рік.

На оплату праці піде 4,85 млн грн., або 3%, а на прибуток – 11,00 млн грн., або 8%.

Передбачено аванс у розмірі 50% та оплату решти протягом місяця після виконання робіт.

Ціна угоди на 0,3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 140,30 млн грн.

«Східтехмаш» із Мирнограду на чолі з Сергієм Глобенком із Первомайського належить Сергію Дмитрохіну з Покровська. Останній також володіє покровським ТОВ «Вугільний машинобудівний комплекс» на чолі з Олександром Чепіжком із Вугледара сам та мирноградським ТОВ «Востокгідромаш» з його директором Володимиром Борисовим.

Сергій Глобенко разом з Олександром Брюховецьким, Денисом Покідишевим та Олексієм Маняком володіє ТОВ «Ріал Метмедіа «ДН» і патентом на піку вибійного молотка.

Переможець виграв торги вперше після Майдану. В 2009-2013 роках він узяв підрядів ДП «Селивівугілля», ДП «Ровенькиантрацит» і ДП «Шахтарськантрацит» на 40,47 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ Фірма «Дніпро-Контракт» директора Ігоря Розгонюка і столичного ПАТ «ЗНВКІФ «Гратіс» донеччанина Сергія Сухого, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Фонд «Гратіс» також володіє ТОВ «Торговий дім «Контракт-Енерго» разом із його директором Євгеном Абраменком, сином голови смт. Володимирівка Волноваського району Донецької області Володимира Абраменка.

Сухий разом із фондом «Гратіс» через ТОВ «Слав АБЗ» і ТОВ «Славспецтех» володіє слов’янським ТОВ «Славдорстрой», яке з 2015 року отримало дорожньо-ремонтних підрядів на 2,60 млрд грн. Також Сухий та фонд «Гратіс» є засновниками ТОВ «Фінансова компанія «Артфін», у якого позичало гроші ПАТ «Донбасенерго» оточення Януковича. Крім того, особа з такими ПІБ очолювала макіївську філію «Промінвестбанку», власником якого є російський державний «Внєшекономбанк».

ДП «Селидіввугілля» припиняється з листопада 2018 року. Його директором на умовах контракту з жовтня 2018 року є Сергій Пахомов, а ліквідатором – Володимир Коваленко.

Нещодавно Державна аудиторська служба України провела перевірку діяльності ДП «Селидіввугілля» за 2016-2018 роки та виявила численні порушення. Зокрема йшлося про закупівлю товарів і послуг за значно завищеними цінами, що призвело до непродуктивних витрат на загальну суму понад 153 млн грн., які були включені до собівартості вугілля.