Терентьєв зізнався, що доповідав Порошенку про роботу АМКУ тричі на рік, не звітуючи перед Радою
10.05.2019   //  

Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв обговорював роботу регулятора із президентом Петром Порошенком не частіше, ніж один раз на чотири місяці. Про це Терентьєв розповів у інтерв’ю «Politeka».

На запитання про те, як часто Юрій Терентьєв, як голова АМКУ, обговорював роботу відомства із чинним президентом, Терентьєв відповів, що «на превеликий жаль, не так часто».

«У нас відбувались поточні зустрічі, але не частіше ніж один раз на чотири місяці. Зазвичай я інформував його про поточні плани АМКУ: що ми плануємо робити, які розслідування ведемо. Оскільки згідно з законом «Про Антимонопольний комітет», АМКУ є органом, який підзвітний Верховній раді і підконтрольний президенту», – пояснив Терентьєв.

Юрій Терентьєв був призначений головою АМКУ у травні 2015 року по квоті «Народного фронту». За даними «Наших грошей», протекцію його кандидатурі склав Микола Мартиненко. З моменту призначення Терентьєв жодного разу не звітував перед Верховною Радою, обмежуючись виступами на засіданнях парламентського комітету економічної політики, який очолює Андрій Іванчук («Народний фронт»). Строк повноважень Терентьєва сплине 19 травня 2022 року.

Нагадаємо, під час президентських виборів АМКУ прийняв низку скандальних рішень. Зокрема, більшість держуповноважених проголосували за надання дозволу компаніям Ріната Ахметова на придбання «Київобленерго» та «Одесаобленерго», погодження скандального придбання «Дніпровського коксохіму», закриття справи щодо зловживання монопольним становищем ДТЕК на ринку електроенергії тощо.