Медичний університет кілька років поспіль без тендерів замовляє ремонт улюбленим ФОПам
07.05.2019   //  

Вищий державний навчальний заклад України «Буковинський державний медичний університет» (Чернівці) два роки поспіль використовує двох підприємців з однаковим номером телефону для виконання капітальних та поточних ремонтів своїх приміщень.

Про це пишуть «Закупівлі Чернівці».

З 2017 року та до листопада 2018 року університетом укладено 24 договори з ФОП Житарь Василь Георгійович щодо робіт по капітальному і поточному ремонту приміщень на загальну суму 11,84 млн грн. Всі договори з цим підрядником укладено поза тендерною процедурою закупівель, тобто без конкурентів. Сам підприємець Житарь працював за бюджетні кошти виключно з БДМУ. У березні 2019 року офіційно господарську діяльність цей ФОП припинив.

А з середини 2018 року та впродовж 2019 року «Буковинський державний медичний університет» уклав ще 12 договорів без тендерних закупівель на загальну суму 11,63 млн грн.з іншим ФОПом – Зеленівський Олександр Іванович. Цей підприємець зареєстрований селі Кам’янка Чернівецької області.

На порталі публічних закупівель в окремих закупівлях можна знайти однаковий номер телефону, який використовує як ФОП Житарь Василь Георгійович так і ФОП Зеленівський Олександр Іванович.

Раніше проект «Закупівлі Чернівці» повідомляв, що впродовж 2016-2018 років поточні ремонти у всіх корпусах БДМУ здійснювали лише  два ФОПи – згаданий Житарь Василь Георгійович та Ленський Микола Володимирович. Останній отримав за вказаний час замовлень від медунівера на 6,4 млн грн.