Оточення Кернеса без конкуренції продало підлеглим Кернеса асфальту на 211 мільйонів
06.05.2019   //  

КП «Шляхрембуд» Харківської міської ради 2 травня уклало угоду з ТОВ «Паркінг+» про поставку асфальтобетону на 210,90 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо торги двічі відміняли через нестачу учасників, причому на перший тендер прийшов лише «Паркінг+» із ціною 230,00 млн грн.

Цьогоріч компанія «Паркінг+» поставить на свою базу відвантаження у Харкові 76 тис т різних асфальтобетонних сумішей власного виробництва за такими цінами із ПДВ:

  • 40 тис т асфальтобетону щільного дрібнозернистого типу А неперервної гранулометрії на бітумі модифікованому полімерами БМП по 2 820 грн./т;
  • 30 тис т асфальтобетону пористого дрібнозернистого типу А-Б марки 1 неперервної гранулометрії на бітумі модифікованому полімерами БМПА 40/60-57 по 2 670 грн./т;
  • 6 тис т асфальтобетону щільного дрібнозернистого типу Б неперервної гранулометрії на бітумі модифікованому полімерами БМП по 3 тис грн./т.

Це співставно із квітневими цінами дрібнозернистих і піщаного асфальтобетонів на бітумі не модифікованому полімерами від «Паркінг+» для «Шляхрембуду» в 2 604-3 096 грн./т.

Товар поставлятимуть протягом доби після заявки з післяплатою протягом місяця, при цьому постачальник має забезпечувати можливість відвантажування 1 500-4 500 т на добу.

Ціна угоди на 8% нижча від очікуваної вартості відмінених торгів у 230,00 млн грн.

Переможця «Паркінг+» заснував та очолював до січня 2010 року Володимир Чумаков, нинішній директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради. Також Чумаков був радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ. Наразі офіційними власниками «Паркінг+» записано В’ячеслава Блінкіна (донедавна – бізнес-партнер дружини Чумакова), Олега Гончара та гонконгську фірму «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед» («Dragon Investment Development Limited»).

Раніше частка Гончара належала Галині Давидовій, яка була партнеркою в кількох фірмах Андрія Шаптали, з яким вони разом отримували землю за «кооперативною схемою».

Усього з червня 2016 року «Паркінг+» отримав підрядів приблизно на 2,94 млрд грн.