У Софіївській Борщагівці фігуранти кримінальних справ відремонтують дороги та тротуари за 5 мільйонів
05.05.2019   //  

Софіївсько-Борщагівська сільська рада Київської області 5 та 6 квітні уклала з ТОВ «Регдорстрой» і ТОВ «Дорбуд-11» 4 договори на проведення капітального ремонту пішохідних тротуарів і дорожнього покриття загальною вартістю 5,1 млн грн. Про це написала Інна Арас у виданні «КиевVласть».

Три з чотирьох підрядів дісталися «Регдорстрой». Фірма капітально відремонтує:

  • тротуари через дамбу в районі вул. Васнецова за 969 тис грн.;
  • тротуар по вул. Оксамитова, від вул. Академіка Шалімова до буд. №3 / 13 і капремонт дорожнього покриття від будинку №1-Б до будинку №3 / 13, за 1,3 млн грн.;
  • дорожнє покриття та тротуару по вул. Горького від перехрестя з вул. Жулянська до вул. Павла Чубинського за 1,3 млн грн.

Четвертий договір сільська рада уклала з «Дорбуд-11». Підрядник за 1,4 млн грн. виконає капремонт дорожнього покриття по вул. Селянська від №112-Б до №62 та №22.

Підрядники повинні виконати роботи протягом 90 днів з моменту підписання угод. Тобто, ремонт повинен завершитися до кінця липня 2019 р.

Всі чотири тендери були проведені без конкурсів. В «ProZorrо» опубліковані лише звіти про укладення договорів, зведені кошториси відсутні. Таким чином, інформації про види та обсяги робіт у відкритому доступі немає.

Засновником та керівником «Регдорстрой» є Артур Петросян, який також володіє ТОВ «Регдорбуд». За останні роки «Регдорстрой» уклав 114 угод загальною вартістю майже 50 млн грн. Найбільшим замовником компанії є Софіївсько-Борщагівська сільрада, яка заплатила фірмі 19,8 млн грн.

Засновниками «Дорбуд-11», яке створене у 2017 р., є Ашот Багдасарян і Манвел Погосян, керівник Леонід Турта. За два роки фірма отримала 46 підрядів на 29,2 млн грн, з яких 22,3 млн грн. їй дісталося від Софіївсько-Борщагівської сільради.

«Регдорстрой» є фігурантом кримінальних проваджень. Зокрема, в ухвалах Обухівського райсуду Київської області від 18 березня 2019 р. йдеться, що в 2018 р. Підгірцівська сільрада замовила ТОВ «Регдорстрой» капремонт дорожнього покриття по вул. Піщана і вул. Озерна в с. Підгірці. Сільрада заплатила усю суму, проте ремонт не був виконаний.

Підставою для ще одного кримінального провадження стало проведення «Регдорстрой» капремонту дорожнього покриття вул. Б. Хмельницького в с. Трипілля Обухівського району. Після проведення там ремонту за 1 млн грн. дорожнє покриття було вкрите ямами та вибоїнами, що може свідчити про низьку якість ремонтних робіт.

«Дорбуд-11» також є фігурантом кримінальної справи. Згідно з ухвалою Бориспільського міськрайсуду, ця компанія є однією з фірм, з якими протягом 2017 р. співпрацювало ТОВ «Стройбуд-17». Слідство встановило, що «Стройбуд-17» підконтрольне посадовцям з кола керівників Бориспільської РДА, Бориспільської міськради і селищних рад Києво-Святошинського району і отримувало від них підряди щодо ремонту доріг. У 2017 р. «Стройбуд-17» освоїв бюджетних коштів на суму понад 60 млн грн., співпрацюючи з різними компаніями, включаючи і «Дорбуд-11».