Прокуратура розслідує розкрадання на зупинках за 8 мільйонів, для монтажу яких підрядник скупився у торговців цигарок
03.05.2019   //  

Прокуратура розслідує привласнення коштів під час монтажу конструкцій зупинок громадського транспорту в місті Дніпро на загальну суму 7,93 млн грн. Про це написав Тимофій Нагорняк у «Інформаторі».

Слідство встановило, що в 2017 році комунальне підприємство міськради Дніпра «ДніпроТрансКомплекс» уклало договір з ТОВ «Торгівельний дім «Лайт Енерджи» на установку 9 зупиночних комплексів загальною вартістю 1,99 млн грн.

У березні 2018 договір укладено на 4 зупиночних комплексу за 960 тис грн., а в липні 2018 – ще на 18 загальною вартістю 4,98 млн грн.

За даними правоохоронців, постачальниками товарів ТОВ «Торгівельний дім «Лайт Енерджи» для конструкції зупинок громадського транспорту є ТОВ «Велурс», ТОВ «Аркандо», ТОВ «Ділвокс», ТОВ «Бредбері», які закуповували продукцію у ТОВ «Ховра», ТОВ «Екстра-сервіс ЛТД», ТОВ «Терон», ТОВ «Грімсбі». Останні фірми у 2018 році закупили виключно тютюнові вироби. У зв’язку з цим у слідчих підтвердилися закуплені матеріали лише на 2 млн грн.

Комунальне підприємство пов’язують з депутатом міськради, членом депутатської фракції партії «Наш край» Олегом Григоруком. Як доказ видання наводить приклад про передачу у 2017 р. КП «ДніпроТрансКомплекс» 190 зупиночних комплексів в оренду двом підприємствам, засновником одного з яких ТОВ «Магнум-Дніпро» була мати Олега Григорука. За інформацією ГО «Громадський контроль», за оренду одного комплексу фірма «Магнум-Дніпро» платить місту не більше 1000 грн. в місяць, тоді як здає їх підприємцям за 3-10 тис на місяць.

Олег Григорук є секретарем транспортної комісії міськради Дніпра і може впливати на політику комунального підприємства, яке підпорядковується Департаменту транспорту і транспортної інфраструктури.

Наразі ТОВ «Торгівельний дім «Лайт Енерджи» називається ТОВ «Зарочін», засновником якого є  «Віолінта бізнес груп ЛТД.», яке зареєстроване на Сейшельських островах. Директор «Зарочін» – Яків Баранов.