КМДА злила мільйон на «Київ Клезмер Фест» з коштовною орендою сценічного приладдя
03.05.2019   //  

Департамент культури КМДА 12 березня уклав угоду з ГО «Соціальний капітал» про послуги з організації та проведення національно-культурного фестивалю «Київ Клезмер Фест» у 2019 році вартістю 1,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Фестиваль пройде 18-19 травня на Контрактовій площі та Андріївському узвозі, причому його перший день припадає на День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

У кошторисі відсутні гонорари чи інша оплата за виступ артистам-учасникам фестивалю.

Забезпечення сценічним обладнанням із завезенням/вивезенням і монтажем/демонтажем коштує 429 тис грн. Ще 310 тис грн. піде на звукове і світлове обладнання та допоміжні аксесуари. На поліграфічні послуги відведено 97 тис грн., на інформаційно-консультаційні послуги піде 103 тис грн., на оренду туалетів, меблів і лавок – 21 тис грн., на прибирання комунальниками – 32 тис грн., а на чергування медиків і пожежників – 8 тис грн.

Арт-директор минулорічного «Київ Клезмер Фесту» Дмитро Герасимов оприлюднив у «Фейсбуці» кошториси тодішніх субпідрядників із забезпечення сценічним, звуковим і світловим обладнанням зі знижками і ПДВ. Так, на два дні фірма «Алвісс» пропонувала забезпечення сценічним обладнанням за 220 тис грн., а фірма «Гінза» – забезпечення звуковим і світловим обладнанням та допоміжними аксесуарами за 129 тис грн. Хоча у комплектаціях є відмінності, це може бути вдвічі дешевше від сум із кошторисів КМДА.

При цьому вартість угоди Департаменту з ГО дорівнює торішній вартості в 1,00 млн грн.

Як і торік, закупівлю провели за переговорною процедурою, бо вона пов’язана із захистом прав інтелектуальної власності. Замовник обрав підрядником ГО «Соціальний капітал», оскільки їй за договором передане Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір «Сценарій проведення національно-культурного фестивалю «Київ Клезмер Фест» №74022 від 5 жовтня 2017 року, видане Державною службою інтелектуальної власності України.

Засновниками ГО «Соціальний капітал» є директор Володимир Поліщук із Черкащини і киянка Наталія Склярська, а арт-директором «Київ Клезмер Фест» – Дмитро Коровін.

Наталія Склярська володіє ТОВ «Д.Ж.Е.М.» (PR-агентство «GEM») разом із Геннадієм Радченком, а також торговою маркою «Київ Клезмер Фест» та логотипами торішнього і цьогорічного фестивалів. Володимир Поліщук є головним спеціалістом відділу організації заходів Управління популяризаційно-просвітницької роботи Українського інституту національної пам’яті, а раніше працював у Національному заповіднику «Софія Київська».