Міськрада віддає ділянку на березі Дніпра фірмі депутата
25.04.2019   //  

Запорізька міськрада дала дозвіл розділити земельну ділянку і передати її більшу частину ПМП «Алоінс». Про це написав «Запорізький центр розслідувань» з посиланням на рішення, яке депутати прийняли на березневій сесії.

Йдеться про ділянку (кадастровий номер 2310100000: 05: 019: 0022) площею 0,22 га за адресою: пр. Маяковського, 23 (в районі набережної, навпроти спуску від вул. Лермонтова на Набережну магістраль і поруч з Вознесенівський парком).

На ділянці розташована водна станція «Запорізького титано-магнієвого комбінату», поруч знаходяться причали гребних баз «Дніпроспецсталі» і «Запоріжсталі». Так як «ЗТМК» відмовився від землі, а фірма «Алоінс» викупила нерухомість на ній, то право на оренду переходить до «Алоінс».

Оскільки частина ділянки 2310100000: 05: 019: 0022 виходить на водну гладь, яка знаходиться в держвласності, то ділянку вирішили поділити, щоб залишити його наземну частину «Алоінс».

ПМП «Алоінс» володіє бізнесмен Андрій Демидов, батько депутатки Запорізької міськради від БПП Ольги Ревчук.

У 2015 р. , за даними її декларації, вона працювала заступником директора з комерційних питань ПМП «Алоінс», а за даними декларації 2018 року, теж отримувала там зарплату. Зараз Ольга Ревчук – комерційний директор в ТОВ «Ферротрейдінг», яке належить їй та кіпрському офшору «Кремалтон Інвестмент Лімітед», керівник  «Ферротрейдінг» – Вікторія Демидова.

Це вже третя прибережна ділянка, яку придбала сім’я Ревчук за останній рік. Раніше «Алоінс» вже отримав півгектара на березі Дніпра поряд з причалом № 12. Крім того близько півтора гектара в «Орєховій бухті» отримала фірма її чоловіка, теж викупивши там споруди.