Комунальників Кличка підозрюють у розпилі коштів на благоустрої Куренівського парку за 17 мільйонів
24.04.2019   //  

Прокуратура вважає, що службові особи Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» у змові із службовцями ТОВ «Будмонтажсервіс I» здійснюють розтрату бюджетних коштів, виділених на ремонт Куренівського парку в Києві. Про це написав Олександр Глазунов у виданні «KиевVласть».

Як встановили слідчі, у вересні 2018 року «Київзеленбуд» замовив «Будмонтажсервіс I» капітальний ремонт благоустрою Куренівського парку в Подільському районі м. Києва за 17,30 млн грн. В подальшому комунальники перерахували фірмі 10,20 млн грн.

Водночас, за даними правоохоронці, станом на березень цього року так і не виконані роботи на 9,45 млн грн. Зокрема, мова йде про асфальтове покриття автодрому «Країна Лего» площею 169 кв м; улаштування бортового каменю вздовж покриття автодрому, покриття дитячих майданчиків; монтаж лав, урн, альтанки; улаштування дитячих ігрових елементів, флагшток Замок, огородження площадок, інформаційних знаків та залізобетонних колон; електрообладнання; озеленення; монтаж фонтану, технологічних трубопроводів фонтану, електромонтаж фонтан, пусконалагоджувальні роботи фонтану.

Крім того, улаштування покриття з фібробетону загальною площею 3500 кв м, щебеневих дренажів повздовж тротуарів та футлярів для існуючих мереж за 4,23 млн грн. виконані не в повному обсязі.

25 березня Подільський районний суд міста Києва надав слідчим доступ до документів щодо ремонту Куренівського парку.

Гендиректором ТОВ «Будмонтажсервіс I» з 5 березня 2019 року є Михайло Кобля. Людина з таким ПІБ до 21 січня 2019 року очолювала ДП «Спецбудуправління СБУ», а в 2015 р. балотувалася в депутати Миколаївської облради від «Солідарності».

Засновниками «Будмонтажсервіс I» є екс-депутат Чернівецької облради Олександр Гандзюк, Андрій Гандзюк і Алла Гандзюк.

У 2018 р. «Будмонтажсервіс I» уклав з КО «Київзеленбуд» 9 договорів на загальну суму 299,3 млн грн. «Ці цифри свідчать про те, що дана компанія є «улюбленою» для комунального об’єднання: жоден підрядник в минулому році не отримав від «Київзеленбуду» більшої суми», – написало видання.

Обов’язки гендиректора КО «Київзеленбуд» з травня 2018 року виконує Наталія Бєлоусова. З липня 2016 р. по травень 2018 р. «Київзеленбудом» керував Михайло Наконечний.