Екс-директор фірми зі справи Онищенка продав «Укртрансгазу» енергії на 171 мільйон
24.04.2019   //  

Філія «УМГ «Черкаситрансгаз» АТ «Укртрансгаз» 15 квітня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Газ Петроліум» про постачання електричної енергії на 170,54 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На строк до липня замовили 87,76 млн кіловат-годин електроенергії по 1,94 грн./кВт*год.

У ціну не входить вартість послуг із розподілу ПАТ «Вінницяобленерго», яка буде розрахована за постановою НКРЕКП №1827 від 11 грудня 2018 року «Про встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії ПАТ «Вінницяобленерго».

На 1 клас напруги припадає 86,80 млн кВт*год., на 2 клас напруги – 0,96 млн кВт*год.

Розподіл електроенергії для 1 класу напруги коштує 135,15 грн/МВт*год., електроенергії 2 класу напруги – 766,83 грн/МВт*год. без ПДВ. Таким чином, з урахуванням вартості розподілу і нарахованого на неї ПДВ ціна електроенергії складає 2,11 грн./кВт*год.

Нещодавно ДочП «Бершадьводоканал» КП «Вінницяоблводоканал» замовило ТОВ «Енергогазрезерв» електроенергію за співставною ціною в 2,13 грн./кВт*год.

Пів-вартості енергії сплачуватимуть авансом, а решту – до 15 числа поточного місяця.

Ціна угоди на 10% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 190,44 млн грн.

Засновницею створеної в 2015 році столичної фірми «Газ Петроліум» на чолі з Тарасом Джулаєм значиться Антоніна Джулай із с. Іркліїв Чорнобаївського р-ну Черкаської обл.

Тарас Джулай керував і володів тоді ще київським ТОВ «Нафтогаз Трейд», а потім фірму переоформили в Запоріжжі на Микиту Нікітенка, а директором став Едуард Бистрицький.

«Нафтогаз Трейд» фігурує у «газовій справі Онищенка», а сам Бистрицький є підсудним.

Усього з лютого 2018 року «Газ Петроліум» отримав підрядів щодо газу та електроенергії на 244,09 млн грн. Із них 206,49 млн грн. – в «Укртрансгазі», в т. ч. нинішній найбільший.

Крім того, нині в Господарському суді міста Києва ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» екс-міністра екології Миколи Злочевського намагається відсудити у компанії «Газ Петроліум» борг за газ із пенею, річними і штрафом на загальну суму 5,15 млн грн.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ «Торгова електрична компанія» запорожця Віталія Сідельнікова. Колись він керував ПАТ «Запоріжжяобленерго» (міноритаріями є офшори, пов’язані з Суркісами, Костянтином Григоришиним та Ігорем Коломойським), входив у спостережну раду ПАТ «Полтаваобленерго» Коломойського і Григоришина, а також очолював правління ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» Григоришина.