Оточення Борисюка за 48 мільйонів дорогувато знесе будівлі на землі, яку «Інтерпайп» повернув Дніпру
22.04.2019   //  

КП «Дніпроековторресурс» Дніпровської міської ради 12 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «НВП «Сучасні шляхові технології» демонтажні роботи у Дніпрі на 47,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч демонтують нерухомість, обмежену проспектом Слобожанським, вулицею Столєтова, вулицею Каштановою та територією ПАТ «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод» Віктора Пінчука. Йдеться про земельні ділянки, які «Інтерпайп НТЗ» повертає територіальній громаді. КП «Агентство розвитку Дніпра» планує там будівництво індустріального парку, громадських будівель та житлового комплексу.

За підсумковою відомістю ресурсів без ПДВ, вартість роботи машин перевищує ринок.

Найбільше коштів піде на роботу гідромолота на базі екскаватору на пневмоколісному ходу з місткістю ковша 1 куб. м по 798 грн./маш.-год. Два роки тому, в травні 2017 року на тендері ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» щодо ремонту колій вона була на третину дешевшою – 600 грн./маш.-год., однак даних про більш свіжі тендери знайти не вдалося.

Робота компресорів пересувних із двигуном внутрішнього згоряння та тиском до 686 кПа і

продуктивністю 2,2 куб. м/хв. коштує 228 грн./маш.-год. У березні на тендері сільради на Київщині щодо школи ціна була на третину нижчою – 171 грн./маш.-год., а на тендері КП «Спецжитлофонд» щодо Володимирської гірки на чверть нижчою – 182 грн./маш.-год.

Робота екскаваторів одноковшевих дизельних на пневмоколісному ходу з місткістю ковша 0,65 куб м коштує 521 грн./маш.-год. У березні на тендері теруправління ДСА щодо Будинку правосуддя у Кропивницькому вона була на 15% дешевшою – 455 грн./маш.-год.

Ціна угоди на 0,3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 47,67 млн грн.

Обох конкурентів ТОВ «Гломалкомпані» і ТОВ «Будівельна компанія «Олімпікс» із нижчими на 1% цінами відхилили, бо вони завантажили копії лише тих сторінок паспортів підписантів тендерної пропозиції, на яких були записи, замість копій усіх сторінок.

Створені у вересні 2018 року «Сучасні шляхові технології» з-під Києва на чолі з Євою Шваюновою належать Олені Меркуловій із Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Переможець уперше взяв участь у тендері та отримав державний підряд. Він підтвердив аналогічний досвід договором із криворізьким ТОВ «Будальтернатива» Віри Ларіоненко та Олександра Борисюка. Той раніше володів ПП «Універсалгазбуд» і ТОВ «Земсервіс КР», які не раз розігрували тендери в Дніпропетровській області з пов’язаними фірмами (див. «Прокладки» оточення Борисюків розіграли 54 мільйони на очисні споруди»).