«Укртрансгаз» скупився обладнанням і софтом Cisco для захисту мереж на 89 мільйонів
14.04.2019   //  

АТ «Укртрансгаз» 18 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «Інтрасистемс» телекомунікаційну систему за 88,86 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 17 квітня в апарат управління «Укртрансгазу» в Боярці поставлять апаратно-програмний комплекс захисту мереж від сучасних мережевих загроз Cisco Firepower.

Гарантійний строк становить рік після введення дію та півтора року після поставки.

Переможна пропозиція всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Створена в 2016 році столична «Інтрасистемс» зі статутним капіталом 1,00 млн грн. належить киянці Олесі Венгер, керує нею Андрій Шевченко. Із листопада 2018 року фірма отримала підрядів НАБУ, «Укртрансгазу» і ДП «НЕК «Укренерго» на 90,26 млн грн.

Олеся Венгер раніше була відома як головний бухгалтер ТОВ «Уорд Хауел Україна» Ігоря Кабузенка. Восени 2018 року воно отримало два підряди ПАТ «НАК «Нафтогаз України» щодо послуг рекрутингових агенцій щодо пошуку персоналу: керівника вищої ланки за 11,80 млн грн. і незалежного директора наглядової ради АТ «Укрнафта» за 2,65 млн грн.

Крім того, «Уорд Хауел Україна» підбирала персонал для «Укренерго» за 840 тис грн. і першого заступника гендиректора КП «Київське інвестиційне агентство» за 30 тис грн.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Інфосейф Інноваційні технології» Віктора Жори і Катерини Дутканич, яке пов’язане з ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Медирент». «Медирент» фігурує у справі про розтрати в Мін’юсті та «Укртрансгазі» і розробив за 0,83 млн грн. Єдину базу даних звітів про оцінку ФДМУ, платний доступ до якої оцінювачам і нотаріусам забезпечують чотири приватні електронні майданчики, що пов’язані між собою і мають один програмний код. Також «Медирент» володіє патентом на софт, завдяки якому посередницькі майданчики мають доступ до бази ФДМУ.

До нинішнього тендеру не допустили дві фірми. ТОВ «Центр системної інтеграції» надало відгук лише до одного з двох аналогічних договорів, а банківська гарантія ТОВ «АйТі-Солюшнс» не містила вказівки на непередаваність та неможливість переуступлення зобов’язань по банківській гарантії без попередньої згоди зі сторони банку-гаранта.

ТОВ «Спеціальні системи» вимагало внести низку змін у технічні вимоги, щоб розширити коло виробників. Зокрема йшлося про вимогу плагінів для популярних groupware рішень (Outlook і Notes), але замовник відмовився, заявивши, що на ринку достатньо виробників, продукти котрих задовольняють таку вимогу – ProofPoint, Cisco, Microsoft та інші.

Склад апаратно-програмного комплексу Ціна, грн. із ПДВ
Міжмережевий екран з функціями захисту периметру від сучасних мережевих загроз 12 038 229
Міжмережевий екран з функціями захисту сервісів дата-центру від сучасних мережевих загроз 8 943 449
Система керування пристроями мережевої безпеки 1 824 551
Пристрій захисту Web-трафіку 14 167 670
Пристрій захисту електронної пошти Email Security 9 523 548
Пристрій захисту від загроз та «атак нульового дня» (пісочниця) 6 532 598
Серверна ферма для підтримки віртуальної інфраструктури 34 921 610
Сервер для розгортання ПЗ управління віртуальної інфраструктури 905 946
Усього: 88 857 600