Колишня «дочка» росіян уперше продала «Енергоатому» німецьких запчастин на 1,7 мільйона євро
14.04.2019   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 18 березня за результатами тендеру замовило фірмі «Enermasch Handels GmbH» (Німеччина) запасних частин для енергоблоку №3 Рівненської АЕС на 1,66 млн євро. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До вересня поставлять запчастини до гідроамортизаторів і комплектуючі статичного випробувального стенду гідроамортизаторів виробництва «Lisega Se» (Німеччина).

Найдорожчими є блок гідропоршневий 101250400 за 298 тис євро, модуль силовий 101250100 за 238 тис євро і вузол лінійного навантаження 101250600 за 173 тис євро.

Сума угод на 15% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 74,17 млн грн.

Конкурентами із продукцією того ж німецького виробника «Lisega» були компанія «RosImpEx s.r.o.» (Чехія) Генріха Врабеця та харківська корпорація «Техностандарт», що належить ПП «Турбосистеми» Романа Павлюченка і ТОВ «Група М2» Людмили Павлюченко, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Німецька «Enermasch Handels GmbH» – це колишня дочірня фірма ВАТ «Силові машини» (Росія), яка вперше отримала державні підряди в Україні. Згідно наданої нею виписки з торгового реєстру, фірма з капіталом 50 тис євро займається консультуванням юр- і фізосіб з пострадянських країн щодо торгівлі у Німеччині та навпаки, управлінням підприємствами, торгівлею російськими та іншими запчастинами. Керує нею Олександр Георгійович Бродягін із Берліну, який народився 21 травня 1960 року та жив у Москві.

Переможець підтвердив досвід угодами про купівлю запчастин до обладнання «Lisega» з:

  • нинішнім суперником корпорацією «Техностандарт»;
  • харківським ТОВ «Т-Альянс» Олександра Варяниці;
  • харківським ПрАТ «НДІ «Техностандарт», чиїми акціонерами є ТОВ «Юридична фірма «Процес» Ігоря Лисенка та ТОВ «Технопромекспорт» (припиняється).