АМКУ оштрафував дві рівненські фірми за змову на тендері щодо будматеріалів за мільйон
14.04.2019   //  

Антимонопольний комітет України оштрафував на загальну суму 136 тис грн. ТОВ «Інвесттрансбуд-М» та ТОВ «Бетонекс Плюс», які у листопаді 2017 р. брали участь у торгах, оголошених КП «Комунальне Рівненське шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг» на закупівлю піску, гравію та щебеню. Про це написало «Рівне вечірнє».

ШЕУ на «Prozorro» виставило очікувану вартість у 980 тис. грн. «Інвесттрансбуд-М» та «Бетонекс Плюс» опустили її до 588 тис грн. З меншою на одну гривню сумою перемогло «Інвесттрансбуд-М», з яким ШЕУ і підписало договір.

Громадська організація «За чесний тендер» та депутатка Рівненської облради Діана Гордійчук подали на «Інвесттрансбуд-М» та «Бетонекс Плюс» скаргу до АМКУ, запідозривши змову між ними.

Як повідомив «За чесний тендер», було оприлюднене рішення адмінколегії рівненського відділення АМКУ, в якому підтвердили, що підприємства вчинили антиконкурентні узгоджені дії під час торгів.

«Інвесттрансбуд-М» та «Бетонекс Плюс» мають спільних засновників.

Так, «Інвесттрансбуд-М» зареєстроване на вулиці Гетьмана Мазепи, 31 на братів Олександра та Романа Маркових. Основна діяльність фірми – виробництво бетонних виробів.

«Бетонекс Плюс» зареєстрований вдома в Олександра Маркова та належить йому, братові Роману та Олександру Кундеусу. Діяльність підприємства спрямована на виробництво бетонних розчинів.

Антимонопольний комітет оштрафував кожну з цих фірм на 68 тис грн. та на три роки заборонив їм брати участь у публічних закупівлях.

«Наш досвід показує, що наразі органи АМКУ найефективніше борються зі зловживаннями на тендерах. Чекаємо на рішення у справі, де фігурують ПВКФ «Фіалка», ТзОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг» та ТзОВ «Стиль-Декор», – повідомили у ГО «За чесний тендер».

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними «Прозорро», у 2016-2017 рр. ТОВ «Інвесттрансбуд-М» отримало 4 замовлення на 1,27 млн грн., причому усі від КП «Комунальне Рівненське шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг».

«Бетонекс Плюс» у 2018 р. отримало п’ять підрядів на загальну суму 3,73 млн грн., три з яких від КП «Комунальне Рівненське шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг» на 3,55 млн грн.