На підвищення пішов чиновник АМКУ, який хоронив справу щодо монополізму ДТЕКу
11.04.2019   //  

У конкурсі на зайняття посади заступника директора Департаменту досліджень і розслідувань ринків ПЕК та ЖКГ переміг Олег Крижанівський, який наприкінці минулого року представляв на засіданні АМКУ проект рішення по закриття розслідування стосовно зловживань монопольним становищем компанії ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

На час закриття скандальної справи про зловживання монопольним становищем групи ДТЕК Олег Крижанівський обіймав посаду начальника Відділу ринків електроенергії Департаменту досліджень і розслідувань ринків ПЕК та ЖКГ. У зв’язку з перемогою на конкурсі щодо зайняття посади заступника директора цього Департаменту – днями Крижанівський отримає підвищення.

Нагадаємо, саме Крижанівський восени 2018 року зачитував державним уповноваженим Антимонопольного комітету проект рішення у справі про зловживання монопольним становищем групою Ріната Ахметова, яка контролює понад 80% видобутку вугілля України і теплової електрогенерації. Зокрема, Крижанівський пояснював, що:

«Дії ДТЕК протягом 2015 року із закупівлі вугілля за завищеними цінами не призвели до збільшення ціни та не завдали шкоди особам чи суспільству».

Сьогодні згадуваний Департамент очолює Тетяна Кулішова, що входить у перелік близьких до голови АМКУ Юрія Терентьєва чиновниць центрального апарату.

Олег Крижанівський, Тетяна Кулішова, Юрій Терентьєв і Марія Ніжнік.

Також відзначимо, що Крижанівський, вслід за Кулішовою, нещодавно виграв суд у «деклараційній справі», ініційованій проти нього Національним агентством з питань запобігання корупції. Йому вдалось переконати суд у відсутності умислу на приховування доходу від продажу власного автомобіля.

Раніше «Наші гроші» повідомляли, що у переліку переможців на зайняття вакантних посад у Комітеті від 8 квітня значаться також п’ятеро новачків на посади у Департаменті з питань оскаржень рішень у сфері публічних закупівель АМКУ, для якого у 2018 році Кабінет міністрів дозволив збільшити штат з відповідним збільшенням фінансування. Цей Департамент готує проекти рішень щодо тендерних скарг, які згодом лягають у основу рішень Постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.