Фаворит за 158 мільйонів дорогувато зведе суд у Мелітополі, бо дешевші фірми викинули за недоліки документів
09.04.2019   //  

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області 22 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «Інвест-Універсал-Буд» будівельних робіт на 157,59 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року в Мелітополі по вул. Пушкіна, 95 реконструюють під суд нежитлову будівлю з прибудовою та влаштуванням інженерних мереж, протипожежних систем, мереж зв’язку, огородження та озеленення. Гарантійний строк становить десять років.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, деякі ціни перевищують ринок.

Так, гарячекатана арматурна сталь коштує 24-26 тис грн./т, хоча на інших будівельних тендерах її ціна в середньому не перевищує 20 тис грн./т, що на 20-30% дешевше.

Суміш Ceresit CT 190 замовили по 10,78 грн./кг , тоді як на ринку її можна знайти у продажу залежно від обсягу замовлення на 14-41% дешевше – по 7,649,44 грн./кг.

Цеглу керамічну одинарну повнотілу М100 обійдеться у 4 200 грн./тис шт. У лютому на тендері Рівненської міськради вона коштувала в півтора раза дешевше – 2 800 грн./тис шт.

Ціни асфальтобетону, піску, щебеню, опалубки, газобетонних блоків відповідають ринку.

Забезпечення виконання договору складає 0,5%. На заробітну плату піде 14,72 млн грн., тобто 9% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 4% – 5,62 млн грн. Ціна угоди всього на 0,01% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 157,61 млн грн.

Усі чотири конкуренти пропонували на 9-58% нижчі ціни, проте їх відхилили. ТОВ «Арт Проект-2010» не подало розрахунки, технічні вимоги, календарний графік і документи платника податку. ТОВ «Укрспецпроект» завищило обсяги деяких робіт і включило додаткові роботи, вказало різні строки виконання у різних документах та подало деякі документи в нечитабельному вигляді. ТОВ «Ремтехналадка» вказало різні строки виконання у різних документах, до того ж його розрахунки не відповідали технічним вимогам, зокрема в частині товщини утеплювальних мінеральних плит і відсутності розділів «вертикальне планування», «озеленення території», «тротуари та проїзди». ТОВ «Мост-Девелопмент» не сплатило забезпечення, подало проект договору без додатків, цінову пропозицію без електронної адреси і номера факсу та довідки без номерів і дат.

Запорізький «Інвест-Універсал-Буд», як і ТОВ «Інвест-Монтаж-Буд», належить Олегу Сивобородьку із Севастополя в окупованому Криму. Він володіє севастопольськими ТОВ «Обслуговуюче підприємство «Парк Перемоги» з Олександром Красовським і Анатолієм Ількіним і ТОВ «Інвест-Буд-Севастополь» з Олексієм Зінченком і Миколою Левицьким.

Переможець має власні інструменти, а техніку орендує у ПП «Транспромліс». Досвід він підтвердив трьома договорами за 2012-2013 роки із севастопольськими ОК ЖБК «Інтер-Буд» і ПП «Лесная поляна» про будівництво будинків та чотирма договорами за 2017-2018 роки із ТУ ДСА в Запорізькій області щодо реконструкції будівель у Запоріжжі.

Усього «Інвест-Універсал-Буд» отримав підрядів на 259,23 млн грн. Із них два підряди на 3,22 млн грн. – у Криму в 2012-2013 роках, а решту – в нинішнього замовника з 2017 року.