Садок і школу з басейном у Глевасі зведуть за 115 мільйонів, бо дешевші фірми не подали купу паперів
06.04.2019   //  

Глевахівська селищна рада Васильківського району Київської області 30 березня за результатами тендеру замовила ТОВ «Промін Буд Сервис» будівництво навчально-виховного закладу за 114,99 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року в смт. Глеваха по пров. Лермонтова мають збудувати двоповерховий навчально-виховний заклад «Дитячий садок – початкова школа» з басейном і котельнею. Будівельні роботи на 60% вартості підряду виконає субпідрядник ТОВ «Хозхімсервіс».

За підсумковою відомістю ресурсів первинної пропозиції без доставки і ПДВ, ціни загально-будівельних матеріалів відповідають рівню ринку та інших тендерів.

Басейн обладнають гідромасажною стінкою Combi Whirl за 256 тис грн., двома донними гейзерами Fitstar по 129 тис грн., аеромасажним лежаком AQA 120 за 224 тис грн., гідромасажним вузлом Firstal Standart Multi-Jet за 194 тис грн., двома водоспадами AQA 110F,G «Водяна гармата» по 79 тис грн. і водоспадом AQA 106 «Кобра» за 137 тис грн.

На заробітну плату піде 11,91 млн грн., тобто 10% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 1,80 млн грн. Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 115,14 млн грн.

Конкуренти ТОВ «ІБК Груп 2014» і ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» пропонували в півтора-два рази нижчі ціни, проте їх відхилили за несплачене тендерне забезпечення і непідтверджену наявність кваліфікованих досвідчених працівників. Також «ІБК Груп 2014» не подала форму тендерної пропозиції, відомості з ЄДРПОУ, згоду з умовами договору, інформацію про техніку, субпідрядника і печатку, а «Автомагістраль» – ліцензію ДАБІ, дозвіл на небезпечні роботи, інформацію про техніку, довідку форми 1-ДФ за останній звітній період, техпаспорти на техніку та аналогічний договір.

«ІБК Груп 2014» оскаржила в АМКУ перемогу «Промін Буд Сервису», заявивши, що той має недостатньо техніки, працівників і досвіду. Адмінколегія не задовольнила скаргу, бо тендерна документація дозволяла підтверджувати наявність техніки, працівників і досвіду власними документами і документами субпідрядника, що і зробив «Промін Буд Сервис».

Столичний «Промін Буд Сервис» зі статутним капіталом 100 грн. зареєстровано у 2016 році за адресою масової реєстрації вул. Хоткевича, буд. 12, оф. 177. Засновником є Андрій Цвильов, а директором – Ігор Черкашин, який також володіє ТОВ «БК Будінвест» разом з Оленою Черкашиною. Усі троє, як і «БК Будінвест», прописані в окупованому Донецьку.

Раніше переможець виграв підрядів з ремонту шкіл, лікарень і житла на 45,93 млн грн.

Столичним «Хозхімсервісом» на чолі з Марком Олеговичем Кізіменком володіють Давід Олегович Кізіменко та їхня мати Алла Кізіменко, прописані в окупованому Донецьку.

Чоловік Алли Кізіменко Олег Кізіменко колись очолював Управління капітального будівництва Донецької ОДА, а з 2012 року був заступником мера Севастополя Володимира Яцуби. Після анексії Криму Росією Кізіменко-старший лишився на тій же посаді при так званому губернаторі Сергію Меняйлі, а в 2015 році був звільнений.

У вересні 2018 року Олег Кізіменко був арештований у Херсоні за підозрою в державній зраді, а в грудні 2018 року – засуджений на п’ять років умовно за сепаратизм.