Пов’язані з мером Білої Церкви фірми натендерили більше 4 мільйонів
06.04.2019   //  

За останні три роки компанії, пов’язані з міським головою Білої Церкви Геннадієм Диким, виграли на державних закупівлях 4,3 млн грн. Про це йдеться в повідомленні «Антикорупційного штабу»

З міським головою пов’язані 2 компанії.

Перша ПАТ «КАТП-1028», де значною часткою акцій володіє його батько Анатолій – 40,4% станом на 3 квартал 2018 р. (37,2% належить правлінню комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради – НГ). Ця компанія займається роботою з відходами ще з часів Радянського союзу і регулярно виграє тендери у комунальних підприємств.

Сам міський голова, ще будучи депутатом Білоцерківської міської ради, був головою наглядової ради цього підприємства і володів часткою акцій (29%) підприємства разом зі своєю дружиною (9.95%), яка була членом ревізійної комісії. Батько в той час був членом наглядової ради з часткою 10%. Проте, після обрання міським головою, Геннадій Дикий і його дружина відійшли від підприємства, а частка володіння акціями батька міського голови збільшилась до 40%.

Другим підприємством, що пов’язане з міським головою і вигравало на державних закупівлях, є приватне підприємство «Будмаркет», яке є найбільшим в області підприємством з торгівлі будматеріалами. Пов’язане це підприємство з міським головою через дружину Олену, яка є 100% власницею та директоркою підприємства.

«Будмаркет» без конкуренції виграв на тендерах 473,4 тис грн., з них 245 тис грн. у комунальних підприємств міста Біла Церква. Також з «Будмаркетом» пов’язаний колега міського голови по фракції «Самопоміч» Віталій Корнійчук, який є заступником директора зі збуту ПП «Будмаркет».