Амірханян і недозабанений «порошенківець» поділили 190 мільйонів на дороги Одещини
04.04.2019   //  

ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» Одеської ОДА 27 березня за результатами тендерів уклало дві угоди про поточний середній ремонт автодоріг місцевого значення на загальну суму 189,67 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Сума угод на 0,5% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 190,57 млн грн.

  • ПП «Полтавабудцентр» до кінця 2020 року відремонтує ділянку траси О160202 Арциз – Виноградівка – Спаське км 1+400 – км 16+880 за 141,75 млн грн.

«Полтавабудцентр» на ринку вважається «тендерним тролем». Він зніс низку «заточок» тендерних документації Служб автодоріг різних областей, за рахунок яких у кожному з регіонів роками «тендеряться» конкретно визначені підприємства. Фірму зі статутним капіталом 0 грн. записано на Славіка Асланяна з Полтави. За її контактним номером знаходяться інші фірми, а за вказаними в ЄДР номерами невідомі особи повідомляють про свою непричетність до «Полтавабудцентру». Керівник цієї компанії Гарник Петросян здійснював авторський нагляд при реконструкціях такими підрядниками як ТОВ «Югдорстрой» та ТОВ «БК «Дорлідер» із групи бізнесмена Араіка Амірханяна.

Нагадаємо, поліція 1 квітня затримала Амірханяна, який був у розшуку за «нанесення легких тілесних ушкоджень», у приміщенні Одеської САД, куди він увірвався з кількома молодиками спортивної статури (детальніше – у статті «Скаржник з великої дороги»).

  • ТОВ «Автодор» до кінця 2019 року відремонтує ділянку траси С160407 /Р-72/ – Удобне – /М-15/ км 0+000 – км 7+200 за 47,92 млн грн.

Одеське обласне тервідділення АМКУ 28 грудня 2018 року оштрафувало «Автодор», ПЗВОГ «Строітєль» і ПП «Укрспецтехніка» за змову на тендері Чорноморської міськради в 2015 році та внесло їх у «чорний список» компаній, яким на три роки заборонено брати участь у публічних закупівлях. Однак «Автодор» 28 січня 2019 року оскаржив рішення АМКУ до суду, який 7 лютого призупинив його дію. Таким чином «Автодор» отримав змогу подати 19 лютого пропозицію на нинішній тендер Одеської ОДА і виграти його.

Чорноморський «Автодор» належить депутату Чорноморської міськради із фракції «БПП «Солідарність» Олегу Гончаренку, Олександру Гончаренку, Аркадію Гапунічу та Олені Кам’янецькій. Раніше співзасновником також був Валентин Гапуніч – депутат Одеської міськради колись від Партії регіонів, а нині від партії «Довіряй справах» мера міста Геннадія Труханова. У 2011 році, коли Валентин Гапуніч очолював КП «Парксервіс-Одеса», суд оштрафував його на 850 грн. за корупційне правопорушення.

Єдиним конкурентом «Автодору» було ТОВ «Автомагістраль-Південь» одеситів Олега Наливанного і Валерія Короткова, а «Полтавабудцентру» – ТОВ «Ростдорстрой» із групи авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова.

Одеська ОДА на чолі з Максимом Степановим зареєструвала ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» у листопаді 2018 року за адресою свого Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами. В. о. директора держпідприємства став Олег Бахмутов, який був заступником з економічних питань начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області Олега Вариводи.

Нагадаємо, торік Варивода не вказав у своїй декларації за 2017 рік право користування автомобілями Porsche Cayenne і Volkswagen Touareg. Із приводу цього Слідче управління одеської поліції розслідує справу за підозрою в декларуванні недостовірної інформації.