Шахтарі дали 106 мільйонів на електроенергію, можливо, сестрі охоронця Порошенка
02.04.2019   //  

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» 27 березня уклало угоду з ТОВ «Енергетична компанія «Укренерговугілля» про постачання електричної енергії до кінця року вартістю 106,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На квітень-грудень для низки об’єктів у Вугледарі Донецької області та бази відпочинку в Бердянську Запорізької області замовили 43 млн кіловат-годин електроенергії 2 класу напруги з оплатою авансом до 25 числа місяця перед розрахунковим місяцем.

За комерційною пропозицією для споживача «Південнодонбаське №1» від постачальника «ЕК «Укренерговугілля», постачання електроенергії здійснюється за вільними цінами, які визначаються методом Витрати+. Тариф на постачання електроенергії без урахування оптової ринкової ціни на електроенергію вказаний у розмірі 3,34 копійки за кВт*год. без ПДВ.

Переможець має договори розподілу електроенергії з ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» Ріната Ахметова та ПАТ «Запоріжжяобленерго», яке на 60% належить державі і контролюється менеджментом близьким до Ігоря Кононенка.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, оскільки раніше замовник через нестачу учасників чотири рази відмінив відкриті торги очікуваною вартістю 106,00 млн грн. Таким чином, ціна неконкурентної угоди дорівнює очікуваній вартості відмінених торгів.

Також шахтоуправління нещодавно відмінило дві переговорні процедури щодо закупівлі електроенергії в «ЕК «Енерговугілля» на 33,70 млн грн. Першу звичайну переговорну процедуру відмінили через необхідність оголосити її як скорочену, а скорочену – вже через неможливість усунення допущених при публікації помилок в обсягах та вартості.

«ЕК «Укренерговугілля» зі статутним капіталом 1 тис грн. створена у вересні 2018 року в Мирнограді на Донеччині. Компанія належить директорці Марії Захаровій з Павлограду на Дніпропетровщині та адвокатці Анні Чучковській з Києва. Остання також значиться засновницею київського ТОВ «Агро Хім Макс» на чолі з Михайлом Печурою з-під Києва.

Усього з кінця грудня 2018 року переможець отримав державних підрядів на 161,56 млн грн., серед яких нинішній – найбільший і перший у державного шахтоуправління.

Анна Вячеславівна Чучковська може бути сестрою Вадима Вячеславовича Чучковського, заступника начальника служби Управління державної охорони України. Як повідомляли «Схеми» з посиланням на документи з Межигір’я, він був одним з охоронців Віктора Януковича, а потім став заступником начальника служби безпеки Петра Порошенка. При цьому Чучковський заявив, що підпис на документі у базі «Yanukovychleaks» не його.