Голова ОТГ, не дивлячись на підозру у корупції, продовжує віддавати продуктові підряди своїй дружині
31.03.2019   //  

Матеївецька сільська рада об’єднаної територіальної громади Коломийського району Івано-Франківської області на чолі з Петром Книшуком без конкуренції замовляє продукти харчування фірмі його дружини ФГ «Прометей». Про це написали Ольга Ничай та Тетяна Черниш у «Курсі».

В останні дні 2018 р. Матеївецька ОТГ купляла продуктисарделькимолоко, сир, масло та багато іншого. Місце поставки – Матеївецька сільрада, а постачальник – фермерське господарство «Прометей». Тоді ОТГ придбало у господарства продуктів харчування на більш ніж 37 тис грн.

Цього року співпраця між ними продовжилась. У лютому ОТГ знову обрало «Прометей» для поставки продуктів харчування. Матеївецька ОТГ закупила маслом’ясорибу, молочну  та овочеву продукцію на загальну суму 450 тис грн.

Загалом, за останні два роки Матеївецька сільрада уклала із господарством «Прометей» понад 40 прямих договорів на понад 2 млн грн.

Власником та керівником ФГ «Прометей» є Орися Книшук – дружина голови Матеївецької ОТГ Петра Книшука, яка також є депутатом Івано-Франківської обласної ради.

Петро Книшук головує у Матеївецькій ОТГ з грудня 2016 р. і теж є чинним депутатом облради (обоє представляють «Батьківщину»). Скласти депутатські повноваження він може тільки за рішенням ради. Втім, депутатам ніяк не вдається набрати необхідної кількості голосів, аби позбавити Книшука мандата.

Раніше договорами між ОТГ і підприємством «Прометей» зацікавилась облпрокуратура, яка й звернулася до суду за фактом порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Останнє судове засідання у цій справі відбулося 27 липня 2018 року. Тоді Коломийський міськрайонний суд постановив закрити провадження у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Видання також повідомило, що наприкінці року Матеївецька ОТГ взялася ремонтувати ще фельдшерсько-акушерські пункти, зокрема в селі Дебеславці та у селі Пилипи за 204 тис грн.

Замовник в один день, 19 грудня, уклав два договори на розробку проектно-кошторисної документації для ремонту ФАПів і ще окремо два договори для виконання ремонтних робіт. Виходить, що підрядник мав би розпочати ремонт, але проекту, як його робити, немає.

Втім, для ПП «Альбатрос-4В», яке й отримало підряди на ремонти ФАПів, це не стало перешкодою. Вже 20 грудня, тобто наступного дня після укладення договору, Матеївецька ОТГ оплатила роботи в повному обсязі. У той же день ОТГ повністю оплатила і розробку проектно-кошторисної документації.

Директором ТОВ «Альбатрос-4В» є Володимир Бегаль – член виконкому Матеївецької сільради.