«Укроборонпром» дав «порошенківцям» із Чернігова 15 мільйонів на деталі гранатометів
29.03.2019   //  

Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів (ДержНДІХП) ДК «Укроборонпром» 27 березня уклав дві угоди про поставку деталей гранатометів на загальну суму 15,30 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ТОВ «Українські технології машинобудування» поставить 15 220 шт. складових одиниць і деталей виробу РПВ-16 за 12,86 млн грн., а ТОВ «Інспецпром» – 7 352 шт. за 2,44 млн грн.

Деталі підрядів невідомі, бо замовник не оприлюднив договори і звіти про їх укладення.

РПВ-16 (реактивний піхотний вогнемет) – це український динамореактивний гранатомет з термобаричним боєприпасом одноразового використання, розроблений ДержНДІХП у 2017 р., який виготовляється ним із липня 2018 р. Армія вже отримала першу партію.

Чернігівський «Інспецпром» належить Миколі Роговському та екс-депутату Чернігівської міськради Сергію Масленнікову (із 2014 р. – від «Блоку Петра Порошенка»). У 2015 році Масленніков висувався у міськраду Чернігова від «БПП», але не пройшов. Чернігівський «УкрТехМаш» належить його дружині Людмилі Масленніковій, Олександру Грому та чинному депутату Деснянської райради у Чернігові від «БПП» Олександру Ткаченку.

Масленніков, Гром і Ткаченко також володіють місцевим ТОВ «НВО Група компаній «МАГР» утрьох, а Роговський – запорізьким ТОВ НВФ «МС Авіа-Грейд» із Ярославом Левковичем, Ігорем Макаренком, Володимиром Найдьоновим та Артуром Пархісенком.

Також Ткаченко і Масленнікова володіють ТОВ «Іл-Ві» з Іллею Розенбаумом і Віктором Кулагою, а ТОВ «Селвис» Масленнікової із 2016 року отримало підрядів щодо зупинок, ліхтарів, дитячих і спортивних майданчиків у тому числі в Чернігові на 13,26 млн грн.