Після публікації «НГ. Львів» АМКУ відправив в тендерний бан підприємців за розпил 4 мільйонів
29.03.2019   //  

Адміністративна колегія Тернопільського обласного тервідділення Антимонопольного комітету оштрафувала підприємців Віталія Тростинського та Андрія Гринчука на 58 тис. грн за антиконкурентну поведінку та заборонила їм участь в тендерах на три роки.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на рішення колегії АМКУ. Звернення з проханням провести перевірку робили юристи «Центру протидії корупції».

У вересні 2018 року Мельнице-Подільська селищна рада провела тендер на реконструкцію адмінприміщення Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) в смт. Мельнице-Подільська (Борщівський район). В результаті торгів з пропозицією 3,78 млн грн. переможцем став підприємець Гринчук, ціна якого була на 5 тис грн. нижчою, аніж ціна конкурента. Однак він вчасно не подав потрібні документи, тому його відхилили. Відтак тендерний комітет уклав угоду з Віталієм Тростинським.

Як вказали «НГ. Львів», на торгах підприємці Тростинський та Гринчук у своїх документах вказали однакову електронну пошту − svit-dverey@i.ua. Вони надали декілька аналогічно складених довідок: про працівників, про захист довкілля, про несудимість тощо.

Адмінколегія Тернопільського відділення АМКУ також встановила, що учасники заходили на аукціон з однієї ІР-адреси та в один і той самий час. Самі підприємці погодилися з висновками колегії про антиконкурентну поведінку.

В результаті Тернопільське відділення АМКУ визнало учасників порушниками та оштрафувало кожного підприємця на 29 тис. грн. Віталій Тростинський та Андрій Гринчук не зможуть брати участі в торгах протягом трьох років.