За три місяці нові «прокладки» кропачовців натендерили в шахтарів 143 мільйони
27.03.2019   //  

Нові ТОВ «Норд Супра», ТОВ «Вейтон Компані» та ТОВ «Техномайн Інвест» із грудня 2018 року за результатами тендерів отримали 20 підрядів державних шахтоуправлінь на загальну суму 143,10 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ДП «Мирноградвугілля» зробило замовлень на 75,96 млн грн., ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» – на 54,19 млн грн., ДП «Шахта ім. М.С. Сургая» – на 10,26 млн грн., ДП «Селидіввугілля» – на 2,12 млн грн., ДП «Первомайськвугілля» – на 569 тис грн.

ТОВ «Норд Супра» отримало підрядів на суму 56,18 млн грн., ТОВ «Вейтон Компані» – на суму 76,66 млн грн., ТОВ «Техномайн Інвест» – на суму 10,26 млн грн.

Найбільша угода «Мирноградвугілля» з «Вейтон Компані» на 75,70 млн грн. передбачає капремонт 152 секцій механізованого кріплення 2КД-90 з модернізацією по 498 тис грн.

Сума угод на 3% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 147,27 млн грн.

За даними системи «Youcontrol», усі три фірми пов’язані через засновників, директорів, масові адреси і телефони. Крім того, вони створені нещодавно: у травні-жовтні 2018 року.

Столичну «Вейтон Компані» записано на директора Антона Соловйова з Донецька. Але раніше засновницею і директором була киянка Ольга Чубенко, яка також володіє і керує ТОВ «Даркед». Останнє має спільний масовий номер телефону +380681383244 із ТОВ «Вінстер Прайм» Олени Павловвської, зареєстрованим у Маріуполі по вул. Італійській, буд. 116А, але в різних офісах із «Техномайн Інвест» донеччанина Анатолія Пінчука.

У тому ж будинку 116-А донедавна було прописане ТОВ «Зернопоставка Груп», яким тоді під старою назвою «Всеукраїнський будівельний альянс «Геральдін» володіла і керувала Наталія Мусієнко. Вона також володіє київським ТОВ «Сервіс Омега Груп» з адресою по вул. Голосіївська, буд. 17, оф. 7. У цьому ж будинку 17 раніше була зареєстрована фірма «Норд Супра», доки її не переоформили за адресою масової реєстрації юридичних осіб по пров. Лужевського, буд. 14, корп. 7, оф. 32. Нині «Норд Супра» заведена на директора Володимира Гульчака, але раніше засновником і директором був Ігор Глущенко.

Із двадцяти нинішніх підрядів п’ять були розподілені через відкриті торги, а решта 15 – за допороговою неконкурентною процедурою звітування про укладення договору. У трьох із п’яти випадків із переможцями на відкритих торгах змагалося лише ТОВ «Маркленд».

Створений у грудні 2017 року столичний «Маркленд» зі статутним капіталом 500 грн. належить киянці Олександрі Козак та адвокату Олександру Ровенському з окупованої Горлівки Донецької області. Він заснував АО «Лекс Ест» з Андрієм Сєдовим із Селидового на Донеччині. Андрій Миколайович Сєдов за Януковича входив до керівних органів ПАТ «СКТБ «Комплекс». Ця фірма з угрупування Юри Єнакіївського постачала труби «Укргазвидобуванню», причому податківці порушували справи щодо тих поставок.

Торік «Марклендом» володів Олександр Сахнюк, першозасновник ТОВ «Техенергомаш-РВ» з угрупування Віталія Кропачова. Нині Кропачова називають представником у вугільній галузі першого заступника голови фракції «БПП» та бізнес-партнера президента Петра Порошенка – Ігоря Кононенка. Кропачов контролює діяльність низки вуглепереробних підприємств, що раніше належали угрупуванню Януковича.