«Укропівець» почистить Оріль за 98 мільйонів, бо на третину дешевша фірма подала не всі документи
22.03.2019   //  

Регіональний офіс водних ресурсів у Дніпропетровській області Держводагентства 14 березня за результатами тендеру замовив ТОВ «Гранд-Строй-Альянс» розчистку русла річки Оріль за 98,12 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року мають відновити гідрологічний режим і санітарний стан старого русла річки Оріль у Царичанському та Петриківському районах. Роботи із розчищення русла на 80% від загальної вартості підряду виконає субпідрядник ТОВ «СМД-Інвест».

Найбільша сума в 12,36 млн грн. піде на полiетиленовi труби для холодної води РЕ 100 SDR-26 (0,6 МПа) 315х12,1 мм по 1 178 грн./м, однак невідомо, чи входить сюди доставка і ПДВ. У січні їх продавали на ринку на 13% дешевше – по 1 044 грн./м із ПДВ.

Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 98,20 млн грн.

ТОВ «Дніпропетровська будівельна компанія «Гідромеханізація» вимагало від замовника зняти дискримінаційне обмеження досвіду 2017-2018 роками, бо мало аналогічний договір із Дніпровською міськрадою за 2015 рік. Однак замовник не побачив тут дискримінації та відмовився змінювати тендерну документацію. Фірма не скаржилась в АМКУ.

За підсумками аукціону ТОВ «Фастгідроресурс» запропонувало найнижчу ціну в 70,75 млн грн. Зокрема у нього вищезгадані труби РЕ 100 SDR-26 (0,6 МПа) 315х12,1 мм коштували 800 грн./м без доставки і ПДВ, що дешевше і від ринкової ціни, і від ціни «Гранд-Строй-Альянсу», якщо відняти від них 20% податку. Однак цю компанію було відхилено через відсутність банківської гарантії, договірної ціни в .imd, антикорупційної програми, дозволу на небезпечні роботи та інших документів, а також гарантійний строк у рік замість необхідних десяти років та неповні дані про досвід, працівників і техніку.

Відхиливши найдешевшого учасника «Фастгідроресурс», замовник обрав переможцем «Гранд-Строй-Альянс» із вищою на третину ціною і зрештою підписав із ним договір.

Дорожчим конкурентом було дніпровське ТОВ Будівельне підприємство «Гідробуд» Павла Щербини. У держреєстрі суперник раніше вказував номер телефону 0562365797, який використовує ГО «Фонд сприяння ветеранам водних видів спорту» Бориса Клочка, Анатолія Тряпіцина, Валерія Губи, Віктора Дзюбенка і Вячеслава Костюченка.

Дніпровський «Гранд-Строй-Альянс» належить депутату Синельниківської міської ради від партії «УКРОП» Василю Квачу. У 20162017 рр.. він очолював сектор майнових та земельних ресурсів СП «Дніпровська дирекція залізничних перевезень» Придніпровської залізниці, а при балотуванні в 2015 р. був юрисконсультом у тому ж підрозділі.

«Гранд-Строй-Альянс» із 21 березня очолює Костянтин Сушинський, який раніше керував ТОВ «Афінацентр» Івана Зигала та був директором ДП «Бар’єр» Міненерговугілля. Однак договір підписав попередній керівник Ігор Анатолійович Кирилюк. Особа з такими ПІБ керувала ПОГ «ПО «Дніпровські проекти» і ПНДЦ «Дніпровська природна інспекція».

Разом із переможцем по вул. Шевченка, буд. 10-Б, оф. 2 зареєстроване також ТОВ «МВМ Груп Дніпро» Анатолія Муштея, Олександра Пасечника та Олександра Шойхета.

У грудні 2018 р. «Гранд-Строй-Альянс» фігурував у кримінальній справі проти Департаменту капітального будівництва Дніпропетровської ОДА щодо реконструкції ТОВ «Майстер-Буд» Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні в переліку фірм з ознаками фіктивності, через які нібито була виведена частина коштів.

Новомосковський «СМД-Інвест» належить дніпровцю Дмитру Демченку. У 2015 р. він був членом дільничної виборчої комісії від кандидата в мери Дніпра Бориса Філатова.

У 2010 р. зі складу засновників фірми вийшов екс-директор Дніпропетровського облводоканалу Семен Шлаєн. До того ж року він володів ПАТ «Спеціалізоване монтажне управління № 24», яке у 2016 р. виграло тендери «Укртрансгазу» на 237,05 млн грн.

Демченко раніше володів нині ліквідованими ТОВ виробничо-комерційна фірма «Сінтра», ТОВ «Спін Транс», ТОВ «Транспортно-експедиційна компанія «С-Тракс», ТОВ «Євросервіскар». В останній фірмі його партнерами були екс-депутат міськради Дніпра Ігор Білаковський та Сергій Краснопольський, який у 2010 р. йшов у мери Дніпра від «Союзу лівих сил», а в 2015 р. – у Дніпропетровську облраду від партії «Самопоміч».