Кабмін зняв з медичних виробів обмеження щодо 10% надбавки при продажу бюджетникам
19.03.2019   //  

Кабінет міністрів відмовився від регулювання розміру постачальницько-збутових та роздрібних надбавок на закупівлях медичних виробів установами, що фінансуються повністю або частково за бюджетний кошт. Про це свідчать Зміни до Постанови «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і медичні вироби».

Зміни до Постанови Кабінету Міністрів від жовтня 2008 року №955 датовані 6 березня цього року. 13 березня вони набрали чинності та були включені до єдиного державного реєстру нормативно-правових актів.

Із назви Постанови прибрали згадку про «медичні вироби», ці ж слова виключили із тексту документа.

Внесеними змінами держава відмовилась від регулювання граничних збутових та роздрібних надбавок на рівні не вище 10% при закупівлях медичних виробів повністю або частково за рахунок державних коштів.

Тепер постачальники зможуть самостійно визначати рівень згадуваних надбавок (чи то постачальницько-збутової чи то роздрібної) на медичні вироби. Ціни на ринку падатимуть при рості конкуренції між постачальниками і, навпаки, можуть стрибати вгору за умови недостатньої конкуренції.

Зміни не стосуються правил формування ціни на лікарські засоби, граничні надбавки щодо яких все ще не можуть перевищувати 10%.

Щодо медичних виробів, то у Змінах також передбачили обов’язок МОЗу забезпечити моніторинг цін на медичні вироби. Та у строк до 1 березня 2020 року подати Кабміну інформацію про результати моніторингу. Разом з ними мають бути пропозиції щодо удосконалення державного регулювання цін на медичні вироби.

Нагадаємо, сьогодні імпорт в Україну лікарських засобів та медичних виробів здійснюється переважно на основі так званих «непрямих контрактів».

Схема полягає у тому, що завод-виробник продає товар посереднику з закордонною реєстрацією, а вже ця «прокладка» продає товар зі значною накруткою українській фірмі. Остання бере участь у державному тендері вже з незначною надбавкою до ціни (дозволеною),  з якої платить податки в Україні.

Такий тип імпорту дозволяє завищувати ціну на медичні товари ще до їхнього потрапляння на територію України, виводячи основну суму коштів на закордонного «посередника», який вже і поділить прибутки між учасниками схеми.

Про те, що левова частина імпорту медичних виробів проходить за «непрямими контрактами» свідчать дані джерела «Наших грошей» на митниці. Наприклад, протягом минулого року відсоток «непрямих контрактів» за операціями ввезення на територію України становив: при закупівлях серцевих стимуляторів – 67%, апаратури для переливання крові – 51%, мікротомів – 64%, бікарбонату натрію, що використовується для діалізуючого розчину, – 81%.

«НГ» описували розквіт побудованої на основі не заборонених в Україні «непрямих контрактів» схеми на прикладі закупівель витратних матеріалів для діалізу (детальніше у матеріалах «Діалізна маржа для СБУ», «#Відкат_для_Семочка»).