ОДА відмовила державному порту в оренді землі і передала її «прокладці»
15.03.2019   //  

Одеська обласна державна адміністрація надала дозвіл ТОВ «Агротрейдінвест компані» розпочати процес отримання в оренду 4,65 га. На частину цієї землі раніше претендувало ДП «Морський торговий порт Южний», але державне підприємство отримало відмову від ОДА.

Про це пише видання 368media.

На початку лютого голова Одеської ОДА Максим Степанов підписав три розпорядження про надання ТОВ «Агротрейдінвест компані» дозволів на розробку проектів землеустрою для відведення земельних ділянок в оренду. Мова йде про ділянку площею 1,46 га Новобілярської сільради, та дві ділянки на території Сичавської сільради загальною площею 3,19 га.

Землю дозволено відвести для будівництва, обслуговування та експлуатації об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури морського транспорту. Мова йде термінали, склади та інше. Рішення було прийнято у відповідь на звернення фірми, яке було спрямоване на початку січня.

За даними видання, в листопаді 2018 року державний порт «Южний» звернувся до облдержадміністрації з аналогічним клопотанням, в якому просив виділити йому 0,9 га на території Січавської сільради для будівництва перевантажувального комплексу. Але підприємство отримало відмову.

Заступник голови Одеської ОДА Світлана Шаталова у відповіді вказала, що порт надав графічні матеріали, з яких не можливо зрозуміти місце бажаної ділянки. Після цього підприємство повторно надало документи, але чиновниця знову відмовила – нібито через відсутність матеріалів, які підтверджують відповідність земельної ділянки містобудівній документації. Хоча ці вимоги суперечили ст. 123 Земельного кодексу, який забороняє вимагати додаткові матеріали.

Тепер ділянка, яку бажав отримати державний порт, включена до земель, які орендує «Агротрейдінвест компані». Ця фірма зареєстрована 30 жовтня 2018 року в селі Новопетрівка Одеської області. Її засновником та директором є Віталій Ришканич, в будинку якого і прописана фірма. Сфера діяльності підприємства – передачі майна в оренду.