Міноборони сплатило фірмі у стані припинення 9 мільйонів за посуд і меблі
14.03.2019   //  

Міністерство оборони України перерахувало 8,64 млн грн ТОВ «Комплекс «Ріко» після того, як фірма потрапила у стан припинення. Про це повідомляє портал «Є-Дата».

За даними держреєстру, з 19 лютого 2019 року «Комплекс «Ріко» перебуває у стані припинення. При цьому Міноборони продовжує розраховуватися з фірмою за угодами 2018 року. За даними «Є-Дата», після початку припинення «Ріко» отримала 8,64 млн грн.

Усього з червня 2017 року по листопад 2018 року «Ріко» отримала підрядів Міноборони на загальну суму 108,31 млн грн. Вони стосувалися поставки меблів, харчів, кухонного обладнання, звичайного та одноразового посуду (див. «Міністерству оборони злило помічнику Королевської половину з 22 мільйонів за пластикові тарілки по завищеній ціні»).

Чернігівський «Комплекс «Ріко» директорки Наталії Рашиної зі статутним капіталом 1 тис грн. входить у групу компаній «Ріко», засновником якої себе називає Ігор Романенко – депутат Городнянської міськради Чернігівської області від партії «Наш край».

Компанія отримувала підряди армії щодо одноразового посуду на пару з ТОВ «Боюр-Постач». При цьому обидві фірми пропонували продукцію сумського ТОВ «Андрекс» і київського ТОВ «Атем Груп», обидві обслуговуються в одному відділенні «Укргазбанку» у Києві, хоча «Боюр-Постач» знаходиться в Славутичі, а «Комплекс «Ріко» – в Чернігові.

Раніше «Боюр-Постач» отримував підряди армії виключно щодо поставки одноразового посуду, проте днями Міноборони вперше без конкуренції віддало йому підряд щодо поставки дизпалива на 184,89 млн грн. При цьому «Боюр-Постач» приніс аналогічний договір із ПП «ТБД Опт», укладений після оголошення торгів Міноборони. А «ТБД Опт» почав ліквідуватися раніше, ніж «Боюр-Постач» устиг підписати угоду з Міноборони.

Ліквідатором чернігівської «ТБД Опт» Костянтина Коротаєва на чолі з Сергієм Патьохою виступає Андрій Борода. Це адвокат із місцевого АО «Північна фортеця», чия дружина Ольга Латенко є помічником судді Деснянського райсуду Чернігова. Він же ліквідував ТОВ «ТД «Ріко Україна» Олексія Шарико і ПП «ТВК «Ріко» шотландської компанії «Інвестмент Кампейн РДЖ ЛП» на чолі з Наталією Назимко.

Також Андрій Борода неодноразово представляв у судах «Комплекс «Ріко».

Вищезгадані Олексій Шарико, Ігор Романенко і Наталія Назимко були пов’язані з Наталією Королевською за часів, коли вона очолювала Мінсоцполітики.

Директор «ТБД Опт» Сергій Патьоха колись керував ТОВ «УТН-Чернігів», яким зараз володіє Світлана Коротаєва, дружина засновника «ТБД Опт» Костянтином Коротаєвим.

Також «Боюр-Постач» у грудні 2019 року отримав два підряди КНП «Чернігівська міська лікарня №1» на поставку витратних матеріалів для гемодіалізу VitaPES на 5,37 млн грн.