Суд по угоді зі слідством присудив 17 тисяч штрафу заммера, який отримав $2,5 тис хабара за оренду землі для ФОПа
13.03.2019   //  

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області призначив 17 тис грн. штрафу колишньому заступнику міського голови м. Вільногірська з питань діяльності виконавчих органів влади – начальнику управління архітектури, капітального будівництва та ЖКГ Ігорю Яцевичу, який отримав $2,5 тис неправомірної вигоди за допомогу підприємцю в отриманні дозволів на оренду земельних ділянок. Про це свідчить вирок суду від 19 лютого.

У січні 2018 року до Яцевича звернувся підприємець, який у Вільногірську хотів взяти в оренду три земельні ділянки для встановлення двох торгових МАФів та газової АЗС.

Заступник мера повідомив, що йому необхідно передати $1,5 тис за два торгових МАФи та $1 тис за газову АЗС (всього $2,5 тис) за вплив на службових осіб виконкому та депутатів Вільногірської міськради, щоб ті посприяли підприємцю в отриманні дозволів на оренду земельних ділянок. Мова йшла про підготовку необхідного пакету документів для отримання рішень Вільногірської міської ради про надання ФОПу дозволу на розміщення тимчасових споруд для підприємницької діяльності на земельних ділянках, згоди на укладання договорів особистого строкового сервітуту для обслуговування тимчасових споруд та укладення договорів з Вільногірською міською радою.

В подальшому депутати проголосували за прийняття необхідних документів щодо надання підприємцю в оренду три земельних ділянки по вул. Привокзальна (57 кв м), по вул. Промислова (52 кв м) та по пров. Соборний (49 кв м).

У травні Яцевич у своєму робочому кабінеті отримав від підприємця $2,5 тис, що на той час становило 65,5 тис грн., після чого був затриманий правоохоронцями.

Яцевич повністю визнав свою винуватість. Суд затвердив угоду про визнання винуватості, визнав винним колишнього заступника мера у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.369-2 КК України, за яке передбачене покарання у вигляді штрафу від 12,7 тис грн. до 25,5 тис грн. або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, і призначив йому 17 тис грн. штрафу.