У Резніченка купили спецтехніки Форд із турецьким обладнанням ще на 107 мільйонів
12.03.2019   //  

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА 7 березня за результатами тендеру замовив ТОВ «Укрспецтехінвест» спецтехніки на 107,21 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять п’ять комбінованих каналопромивочних машин Witerna 8000 на шасі Ford Cargo 1833 DC 4х2 Євро 5 по 7,77 млн грн. Вони матимуть два сталеві резервуари по 4 тис л, систему очищення високого тиску та систему відкачки шламу та брудної води.

Також замовили вісім комбінованих дорожніх машин на шасі Ford Cargo 1833D DC 4х2 Євро 5 по 8,54 млн грн. Їх оснастять змінним обладнанням виробництва Туреччини:

  • дисковий розкидач піску та солі Witerna HC 60 на 6 кубометрів;
  • снігоприбиральний поворотний гідравлічний відвал Witerna HP 32;
  • вакуумно-підмітальне обладнання Ceksan VKM-6000;
  • миюча система високого тиску Ceksan.

У березні 2018 року «Укрспецтехінвест» продала Департаменту такі комбіновані дорожні машини трохи дорожче – по 8,85 млн грн., оскільки тоді курс долара був дещо вищим.

Ціна угоди на 7% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 115,00 млн грн.

ТОВ «Амако Україна» з машинами на шасі Iveco AD190S33 зі змінним обладнанням Katmerciler не допустили до аукціону, бо воно не сплатило тендерне забезпечення, не вказало «товщину двокомпонентної поліуретанової емалі» дискового розкидача солі та надало неповну інструкцію до каналопромивочної машини без технічної частини.

Як і торік, єдиним допущеним конкурентом із такими ж Фордами було ТОВ «Сучасні вантажівки», кінцевим бенефіціаром якого є Ольга Мещаніна, а засновниками – ТОВ «Ріалто» та ВАТ «ЗНВКІФ «Коннект».

У кінці 2013 року акції «Коннекту» належали белізькому офшору «Пальміра Фінанс ЛТД» і ТОВ «Дженерал Істейт» тієї ж Мещаніної та 75-річної Світлани Новікової.

У 2011-2014 роках фонд знаходився в управлінні ТОВ «КУА «Інвестиційні партнери» Андрія Журжія – нардепа від «Самопомічі».

Нині ж єдиним акціонером «Конекту» є вищезгадана фірма «Дженерал Істейт».

На цей фонд також записане ТОВ «Супермаркет вантажної автотехніки Автек». Співвласницею компанії є 71-річна Парасковія Мещаніна – родичка Євгена Мещаніна, якого називають власником групи компаній «Автек».

Крім того, «Сучасні вантажівки» орендує офіс і склади у ТОВ «Автек-Інвест».

Запорізький «Укрспецтехінвест» належить Юрія Плюшку і Дмитру Сліпченку. Його номери телефону раніше використовувало ТОВ «Альфатех» Олександра Сагачка і вірґінської фірми «Альфатех Оверсіз Лтд», яке пов’язували з Вадимом Єрмолаєвим.