Таємний ремонт каналізації курортної Аркадії «труханівцями» обійдеться у 175 мільйонів
08.03.2019   //  

Управління капітального будівництва Одеської міської ради 5 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «Ростдорстрой» капітальний ремонт Новоаркадійського колектору за 115,67 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У квітні 2017 року фірма виграла тендер щодо ремонту Новоаркадійського колектора на ділянці від вулиці Генуезької, 36 до кінцевого випуску за 49,60 млн грн. Після того, як у липні 2018 року ЗМІ показали відео фонтану брудної води посеред пляжу «Аркадія», проект скоригували та без торгів замовили «Ростдорстрою» додаткових непередбачених робіт із розробки скельного ґрунту, нагнітання золо цементного розчину та замивання катакомб піском на 9,52 млн грн. Тоді місцева влада стверджувала, що проблема була в окремому зливовому колекторі діаметром 2 м, який не впорався з дощовою водою.

За нинішньою угодою, ця ж компанія до кінця 2020 року відремонтує Новоаркадійський колектор на іншій ділянці від вулиці Генуезької, 36 до провулку Шампанського, 11.

Отже, загалом капремонт Новоаркадійського колектору обійдеться у 174,66 млн грн.

Як і раніше, кошториси і підсумкова відомість ресурсів не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 116,53 млн грн.

Конкурентами були одеські ТОВ «Будвектор Плюс» Ольги Кудлаєнко на чолі з Тарасом Коротким, яке отримало підрядів на 23,42 млн грн., і ТОВ «Безтраншейні технології та комунікації» директора Геннадія Колесника, яке отримало підрядів на 1,31 млн грн.

«Ростдорстрой» входить у групу авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Бенефіціарами через фірми «Оттема» (Угорщина) і «Мурфілд Індастріз Ел.Пі», «Логоформ Корп» і «Хіллмонт Інк» (Кіпр) значаться Євген Коновалов і Юрій Шумахер – депутат Одеської міськради від партії «Довіряй ділам» Труханова.

Нагадаємо, службовців КК «Київавтодор» і переможців торгів ПП «Київшляхбуд», ПрАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50», ТОВ «Глобус-авто», ТОВ «Тілльман Інжинірінг» і ТОВ «Основа» підозрювали у виведенні коштів на рахунки фірм з ознаками фіктивності. У якості проміжних ланок від «Київшляхбуду» до таких фірм у справі фігурували нинішній переможець «Ростдорстрой» і ТОВ «Будівельна компанія Ескадор».