Сім’я умовно засудженого екс-заммера Севастополя рекультивує звалище у Слов’янську
01.03.2019   //  

КП «Донецький регіональний центр поводження з відходами» Донецької обласної ради 22 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Хозхімсервіс» рекультивацію полігону твердих побутових відходів у Слов’янську за 102,23 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До лютого 2020 року влаштують компресорну установку для утилізації газу із підземною ємністю об’ємом 5 куб. м, газозбірні свердловини і пункти, вузол відбору конденсату, трубопроводи, протикорозійну ізоляцію, кабельні лінії та майданчик, а також виконають земляні роботи, рекультивацію, пусконалагоджувальні роботи та озеленення.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, компресорна газоутилізаційна установка у кліматичному виконання «У» УКГ-5/8 за ТУ У 29.1-00220434-015:2008-ТХ.ОЛ (виробник – сумське АТ «НВАТ «ВНДІкомпресормаш») коштує 7,92 млн грн.

Геотекстильні ламіновані текстурованою мембраною бентонітові мати Actimat NW 30CT замовили по 145 грн./кв. м, а Actimat NW 30C – по 170 грн./кв. м. У травні 2017 року на виграному цією ж фірмою тендері Центру мати Actimat 30 коштували 84 грн./кв. м.

Ціни сталі, піску, щебеню, бетону, розчину і землі відповідають ринку.

Гарантійний строк становить десять років. На заробітну плату піде 3,33 млн грн., тобто 3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 746 тис грн.

Ціна угоди на 9% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 112,23 млн грн.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «БВК Східцемремонт» директора Максима Новікова, яке з 2012 року отримало підрядів на Донеччині й Луганщині на 65,13 млн грн.

Столичним «Хозхімсервісом» на чолі з Марком Олеговичем Кізіменком володіють Давід Олегович Кізіменко та їхня мати Алла Кізіменко, прописані в окупованому Донецьку.

Чоловік Алли Кізіменко Олег Кізіменко колись очолював Управління капітального будівництва Донецької ОДА, а з 2012 року був заступником мера Севастополя Володимира Яцуби. Після анексії Криму Росією Кізіменко-старший лишився на тій же посаді при так званому губернаторі Сергію Меняйлі, а в 2015 році був звільнений.

У вересні 2018 року Олег Кізіменко був арештований у Херсоні за підозрою в державній зраді, а в грудні 2018 року – засуджений на п’ять років умовно за сепаратизм.

ТОВ «Будівельна компанія «Етерна» вимагала від замовника зменшити вимоги щодо аналогічного досвіду та обігу коштів, дозволити надавати дозволи субпідрядників щодо небезпечних робіт і прибрати вимогу компресорної газоутилізаційної установки саме від «ВНДІкомпресормашу». Однак згодом фірма відкликала вимогу без пояснення причин.