Команда Резніченка дозволила пустишкам без досвіду розіграти 3 мільйони на соціальній рекламі
01.03.2019   //  

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОДА в результаті відкритих торгів замовив ТОВ «Сател Плюс» та ТОВ «Адвертпром» послуги зі створення та розміщення рекламних постерів соціальної тематики загальною вартістю 3,37 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Постери у кількості 2 155 одиниць мають бути розміщені у Дніпрі та області протягом 2019 року.

Закупівлю провели у межах двох лотів. Перший стосувався замовлення послуг зі створення рекламної продукції, а другий – послуг з її розміщення.

ТОВ «Сател Плюс» отримало перемогу за першим лотом із ціновою пропозицією 737 тис. грн, а «Адвертпром» – за другим із заявкою 2,63 млн грн. Пропозиція «Адвертпрому» була дорожчою від пропозиції другого учасника торгів, «Сател Плюс», однак замовник відкинув дешевшу заявку, посилаючись на наявні у конкурсних документах заявника недоліки.

Восени 2018 року аналогічна закупівля за двома лотами була поділена між тими самими «Сател Плюс» та «Адвертпромом». Замовник точно так само віддав «Сател Плюс» дешевший із лотів, і точно так само – викинув із дорожчого на користь «Адвертпрому». Цікаво, що перелік підстав для відхилення тоді і зараз повністю співпадає.

«Сател Плюс» та «Адвертпром» – це компанії без кваліфікованого персоналу та без необхідного досвіду виконання умов договору, «Сател Плюс» ще й без власного обладнання. Разом з тим, це компанії, які повідомили про залучення одного і того ж субпідрядника – ТОВ «Копір-Центр Україна».

Відмітимо, що «Сател Плюс» не надав документів на підтвердження наявності складських приміщень з місцерозташуванням у Дніпропетровській області, хоча замовник прописував цю вимогу до учасників тендера через велике бажання отримати контролювану якість постерів.

Нагадаємо, власником ТОВ «Сател Плюс» є Інна Радомська (раніше – Лаптєва), яка ще у 2013 році шукала вакансію адміністратора, технолога чи продавця-консультанта із бажаним місячним окладом 3500 грн. Жінка не зареєстрована як підприємець і раніше не провадила бізнес-діяльність.

Донедавна «Сател Плюс» було зареєстроване на ПП «Віп Комерс» та ПП «Нова Комерц» бенефіціарами через які спершу виступали Петро Петренко з Черкащини та Вероніка Цикілек з Кіровоградської області, а пізніше були перереєстровані на адвоката Юлію Тютюнник.

Разом з Дарією Годун Тютюнник співволодіє адвокатською агенцією «Де юре». З-поміж іншого, тут надають послуги з реєстрації фірм, продають уже створені з необхідними ліцензіями, ПДВ-реєстрацією тощо.

ТОВ «Адвертпром» зі «статутником» 1 тис. грн нині зареєстроване в Обухові на Київщині. Заснували компанію у 2016 році під назвою «Тадхал» із основним і єдиним кведом «діяльність у сфері права». Першим бенефіціаром через ТОВ «Лекс бізнес сервіс» та ТОВ «Старт бізнес сервіс» виступав юрист Максим Збризький. Сьогодні одноосібною власницею та керівником виступає Лола Неретіна з Дніпра.