Фірми з орбіти «бютівців» розіграли 74 мільйони на охорону «Київтеплоенерго»
28.02.2019   //  

КП «Київтеплоенерго» КМДА 18 лютого за результатами тендеру уклало три угоди з ПП «Регіональний охоронний союз» про охоронні послуги на загальну суму 74,16 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Спершу за підсумками аукціонів підписали договори на суму 74,16 млн грн., але через день їхню загальну вартість зменшили додатковими угодами на 20% – до 61,80 млн грн.

На строк до кінця поточного року замовили фізичну охорону об’єктів СП «Київські ТЕЦ», СП «Київські теплові мережі», СП «Автотранспорт», СП «Енергозбут» і заводу «Енергія».

Йдеться про 112 цілодобових постів і восьми десятигодинних постів на 60 об’єктах.

Вартість години охорони незалежно від виду поста і об’єкту становить 73 грн.

Первинна сума угод на 0,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 74,51 млн грн.

Обидва допущені учасники тендеру пов’язані через колишніх і нинішніх засновників.

Створений у 2016 році столичний «Регіональний охоронний союз» зі статутним капіталом 100 грн. нині записано на директора Романа Васильовича Павлюка з Києва. Особа з такими ПІБ у 2014 році була членом ДВК від «Батьківщини» київського округу №211. За даними «YouControl», раніше засновником був Ігор Дроздов, а до того – Іван Скиба.

Фірма прописана по вул. Драгоманова, буд. 2, кв. 124 разом із групою охоронних фірм «Спарта» Любові Обломєй і Громадською спілкою «Асоціація охоронних компаній».

Спілку заснували ПП «Безпечне місто ХХI» Володимира Обломєя і єдиний допущений конкурент на нинішніх торгах – ТОВ «Приватна служба охорони» вищезгаданого екс-засновника переможця «Регіонального охоронного союзу» Ігоря Дроздова.

Нагадаємо, Любов Обломєй раніше була відома як бухгалтер приймальні екс-депутата Київради Сергія Козиря (спершу – фракція «БЮТ», потім – фракція «Республіка Київ»).

Також Обломєй заснувала ГО «Спортивний клуб «Спартанець» з Віталієм Мацелюхом і Олександром Лупашевським. Останній керував ТОВ «Мото Світ» (припиняється), чиїм співзасновником було ТОВ Фірма «Автохаус Київ, ГмбХ», де директором працювала раніше Наталія Козир – дружина Сергія Козиря, який свого часу сам займав цю посаду.

Фірма «Автохаус Київ, ГмбХ» належить Ігорю Воротнюку, екс-нардепу від «БЮТ» (6 скликання), із дружиною Тетяною Воротнюк. Директоркою є Валерія Дрогомирецька.

Із 2018 року переможець «Регіональний охоронний союз» отримав дрібних державних підрядів на 4,26 млн грн., а суперник «Приватна служба охорони» – на 7,46 млн грн.

Натомість ПП «Комсервіс-Безпека» не допустили до аукціону. Фірма не принесла довідку про матеріально-технічну базу та надала договір добровільного страхування професійної відповідальності перед третіми особами без одного з додатків і звіт №Д4 про наявність у штаті не менше ста працівників без відмітки ДФС України або копії квитанції №2.

Раніше «Комсервіс-Безпека» через АМКУ знесла вимогу замовника щодо надання не менше десяти свідоцтв про присвоєння робітничої кваліфікації за професією «охоронник» не нижче IV розряду. До них мали бути додані документи про відсутність судимості та обмежень за станом здоров’я, проходження психіатричного і наркологічного оглядів.