«Дельта-Лоцман» за 34 мільйони замовила ремонт земснаряду за адресою заводу «Океан»
26.02.2019   //  

Філія «Дельта-лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України» 22 лютого за результатами тендеру замовила ТОВ «Тепломашпрогрес» доковий ремонт земснаряду «Рион» за 33,59 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені відремонтують багаточерпаковий земснаряд «Рион». Послуги надаватимуть за адресою м. Миколаїв, пл. Заводська, 1, де знаходиться збанкрутіле ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан». При цьому переможець заявляв, що ставитиме судно в док у м. Вилкове Одеської обл., орендований у ПАТ «Судноплавна компанія «Укррічфлот».

Гарантійний строк на послуги становить півроку, а на матеріальні ресурси та лакофарбове покриття – рік. Забезпечення виконання договору складає 0,3%, або 100 тис грн.

Переможна пропозиція на 20% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 35,00 млн грн.

Миколаївський «Тепломашпрогрес» на чолі з Тетяною Куркчи належить одеситу Артуру Ткаченку. Раніше ним володіли Тетяна Куркчи з Миколаєва і росіянин Андрій Кузнецов.

Загалом із березня 2017 року «Тепломашпрогрес» отримав підрядів на 45,52 млн грн.

Допущеними конкурентами переможця на нинішніх активних торгах були ПрАТ «ІСРЗ» («Іллічівський судноремонтний завод») кіпрських фірм «Aldistro Holding Ltd.» та «Waysell Holdings Ltd» і миколаївське ТОВ «Магістраль-Юг» Ігоря Павлова та Тетяни Коровіної.

Інші дві фірми не допустили до аукціону. МПП «Виробничо-комерційна фірма «ТОС» не підтвердило можливості постановки земснаряду в док, а ТОВ Суднобудівна судоремонтна компанія «Миколаївська верф» не вказало у відгуку до аналогічного договору номер IMO  судна і перелік послуг та надало банківську гарантію, яка не відповідала вимогам тендеру.

У грудні 2018 року вищезгаданий завод «Океан», який раніше був заведений на кіпрський офшор «Zonel Operations Ltd», через аукціон продали миколаївському ТОВ «Торговий дім «Аннона» Ігоря Волошина, голови комітету кредиторів цього заводу, за 122 млн грн.

Нагадаємо, Генпрокуратура розслідує справу про оборудки посадовців «Океану» на користь структур нардепа Вадима Новинського («Опозиційний блок»).