«Електроважмаш» таємно скупився в екс-регіонала мідними дротами на третину мільярда
25.02.2019   //  

ДП «Завод «Електроважмаш» 19 лютого уклало три угоди з ПрАТ «Завод «Південкабель» про закупівлю виробів із дроту на загальну суму 363,35 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 1 193 т різних мідних проводів у середньому по 304 грн./кг. У звітах про укладення договорів не опубліковані специфікації. Відтак невідомі ні країна походження проводів, ні ціни за одиницю товару.

Основними акціонерами харківського «Заводу «Південкабель» є ТОВ «Південкабельінвест-Плюс», ТОВ «Південкабельінвест», ТОВ «Південкабельпрокат» і кіпрська фірма «C.I.H.- Cable Industrial».

Власником більшої частини статутного капіталу ТОВ «Південкабельінвест-Плюс» є директор заводу та депутат Харківської міськради (раніше – від Партії регіонів, а нині – від партії «Відродження») Володимир Михайлович Золотарьов та його син Володимир Володимирович Золотарьов. Останній став депутатом Харківської облради від тієї ж партії «Відродження», першим номером списку якої був мер Харкова Геннадій Кернес.

Також серед засновників є Олексій Шевцов, Володимир Чайка, Юрій Антонець, Григорій Соляр, Ніна Пугачова, Олена Кривенко та кіпрська компанія «C.I.H.- Cable Industrial Holding Limited», кінцевим бенефіціаром якої вказаний Золотарьов-молодший.