Третина мільярда піде на розбудову корпусу університету Грінченка на Березняках
22.02.2019   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Київради 20 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельно-консалтингова фірма «Граніт» реконструкцію Київського університету імені Бориса Грінченка за 318,59 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До літа 2020 року реконструюють із надбудовою одноповерховий/триповерховий навчально-адміністративний корпус по просп. П. Тичини, 17 у Дніпровському районі.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни гарячекатаної арматурної сталі, дисперсії полівінацетатної непластифікованої, щебеню, бетону, асфальтобетону, розчинів, вікон, опалубки відповідають рівню ринку та інших тендерів.

Спортивний лінолеум Forbo Sportline невідомої товщини коштує 582 грн./кв. м. У відкритих джерелах його різновиди можна знайти у продажу по 549850 грн./кв. м.

На заробітну плату піде 24,55 млн грн., тобто 8% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 4% – 12,74 млн грн. Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 318,81 млн грн.

Київська «Будівельно-консалтингова фірма «Граніт» на чолі з Сергієм Корнєвим належить Геннадію Базілевичу, Полікарпу Бамбізо, Петру Старченку, Олександру Миколайовичу та Віктору Миколайовичу Видренкам і ПАТ «ЗНВКІФ «Граніт-Інвест».

Вона входить в будівельну корпорацію «Граніт» разом із низкою юридичних осіб.

Переможець має 82 працівники та орендує всю техніку в МПП ВКФ «Декорт» Павла Ляшенка. Досвід він підтвердив договором за 2010 рік із ТОВ «Граніт Плюс» із тієї ж корпорації «Граніт» про будівництво житла по вул. Білоруська, 36-А за 220,85 млн грн.

У 2010 році переможець виграв тендер Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА на проектування ТЕЦ на відновленому паливі у Деснянському районі з 50,82 млн грн., а в 2009 році – тендер КП «Будівництво та реконструкція» Шевченківської РДА на будівництво службового житла за 50,09 млн грн.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «БК Солід Хаус» киянина Андрія Голядинця зі статутним капіталом 2 тис грн., яке вперше взяло участь у державному тендері.

Закупівлю проведено з третьої спроби, після коригування проекту. Раніше комунальники двічі відмінили відкриті торги по цьому корпусу з нижчою очікуваною вартістю 240,51 млн грн. На першому тендері в 2017 році ПП «Укрбалтбуд» поскаржилась в АМКУ на вимогу витягів з трудових книжок, однак замовник відмінив процедуру через відсутність подальшої потреби в закупівлі. На другий тендер у 2018 року прийшли два учасники – «БКФ «Граніт» і ТОВ «СТС-Генпідряд», але його знову відмінили через відсутність подальшої потреби в закупівлі з вимогами, зазначеними в тендерній документації.