АМКУ завів справу на досвідчених тендерних «розпильників»
22.02.2019   //  

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило змову на торгах між ТОВ «Промтехбудінвест» та ПП «Контур», за результатами яких була укладена угода на 1,86 млн грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на повідомлення регіонального відділення АМКУ.

Влітку 2018 року Барвінківський виконавчий комітет міської ради (Харківська обл.) уклав угоду з ПП «Контур» щодо капітального ремонту ділянки дороги по вул. Центральна від №39 до №35-а в м. Барвінкове вартістю 1,86 млн. грн.

Директором та власником цієї фірми був Сергій Лужанський.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ «Промтехбудінвест», де засновниками були Віталій Іваненко і все той же Сергій Лужанський, який має частку 50% в статутному капіталі. Обидві фірми зареєстровані за однією адресою.

Тож АМКУ виявило ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції в наразі розглядає відповідну справу.

Відмітимо, що раніше після публікації «ХАЦ» комунальне некомерційне підприємство «Центр Первинної Медико-санітарної допомоги Дергачівської райради» (харківська область»  розірвало обидва договори з ТОВ «Промтехбудінвест» на будівництво двох амбулаторій загальною вартістю 16,25 млн грн. Тоді єдиним конкурентом фірми на торгах було згадане «Контур». Договори комунальниками були розірвані з формулюванням «за взаємною згодою сторін».