Прокуратура розслідує розтрату 20 мільйонів, які у Кличка віддали за невиконаний ремонт парку по проспекту Ватутіна
21.02.2019   //  

Прокуратура вважає, що службовці КО «Київзеленбуд», зловживаючи службовим становищем, розтратили кошти місцевого бюджету в особливо великих розмірах, які призначались на капремонт паркової зони вздовж проспекту генерала Ватутіна між просп. Володимира Маяковського та вул. Оноре де Бальзака в Києва. Про це написала Анна Камєліна у «KиевVласті».

За динами слідства, 19 грудня 2018 року Київське комунальне об’єднання зеленого будівництва експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» замовило «Будмонтажсервіс 1» капітальний ремонт благоустрою парку з водними об’єктами вздовж проспекту генерала Ватутіна між просп. Володимира Маяковського та вул. Оноре де Бальзака в Деснянському районі Києва за 20,46 млн грн.

Згідно з умовами договору, замовник не перераховує підряднику аванс на придбання матеріалів. Фінансування робіт за виконанні роботи здійснюється на підставі актів виконаних робіт. Виплата виконаних робіт проводиться або після прийняття замовником закінчених робіт або поетапно у міру виконаних робіт.

В то й же час, уже 27.12.2018 р. «Київзеленбуд» на підставі платіжного доручення перерахував ТОВ «Будмонтажсервіс 1» 20,44 млн грн. нібито за виконані роботи.

Водночас, слідчі разом зі спеціалістом з’ясували,  що вздовж проспекту Ватутіна між проспектом Маяковського та вул. Оноре де Бальзака відсутні ознаки будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту благоустрою парку з водними об’єктами.

28 січня Деснянський районний суд надав слідчим прокуратури доступ до документів щодо благоустрою парку, що знаходяться у володінні КО «Київзеленбуд».

Видання зазначило, що цей парк в кінці 2018 урочисто відкривав мер Києва Віталій Кличко.

Засновниками ТОВ «Будмонтажсервіс 1» є Андрій Гандзюк, Алла Гандзюк та Олександр Гандзюк. Останній був депутатом Чернівецької облради , екс-регіонал. Директор фірми Михайло Палик.

За останні три роки ця компанія стала фігурантом низки кримінальних проваджень.

Обов’язки гендиректора КО «Київзеленбуд» з травня 2018 року виконує Наталія Бєлоусова. З липня 2016 по травень 2018 року «Київзеленбудом» керував Михайло Наконечний.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними системи «Прозорро», у 2018 році ТОВ «Будмонтажсервіс 1» виграло 10 тендерів на загальну суму 304,29 млн грн., 9 з яких на 299,34 млн грн. отримало від «Київзеленбуду».