Комісія Київради звернулася в Нацполіцію щодо підробки документів, про яку писали «Наші гроші»
21.02.2019   //  

Постійна комісія Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції звернулася до Національної поліції з проханням перевірити інформацію про підробку документів по забудові на вул. Генерала Жмаченка, 20 у Києві, що викладена у матеріалі «Наших грошей». Відповідне рішення було ухвалене 20 лютого.

Крім того, комісія має звернутися в Департамент містобудування і витребувала витяг з журналу реєстрації містобудівних умов та обмежень за жовтень 2018 року.

На засіданні комісії була присутня представник Нацполіції, яка повідомила, що наразі за фактом, описаним у матеріалі Георгія Могильного, кримінальне провадження поки не порушено. Журналіста «Наших грошей» попросили написати в поліцію заяву про злочин і принести всі наявні документи для їх дослідження.

Як повідомила представник Нацполіції, у НП наразі вже розслідується кримінальне провадження з приводу виділення ділянки під будівництво на вул. Генерала Жмаченка, 20 за заявою ГО «Твердиня».

Нагадаємо, 5 листопада 2018 року у статті Георгія Могильного «Як демони підробили підпис головного архітектора Києва» наведено скани документів, які підтверджують підробку чиновниками Департаменту містобудування КМДА документів по затвердженню містобудівних умов та обмежень, які визначають параметри забудови на вул. Генерала Жмаченка, 20. Там під виглядом реконструкції духовного центру на 4 га планується будівництво «багатофункціонального комплексу» (читай – житлових будинків).