Інтернат на прохання завгоспа відмовився від торгів і з 6-ї спроби віддав підряд «порошенківцю»
20.02.2019   //  

КУ «Орловський психоневрологічний інтернат» (Мелітопольський район Запорізької області) 5 листопада уклав угоду з ТОВ «Будівельник 2017» на утеплення корпусу вартістю 1,53 млн грн. Про це написали «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на систему «Прозорро».

Мали виконати утеплення стін фасаду, укосів, перекриттів, а також оздобити фронтони житлового корпусу №1.

Угоду укладено за безконкурсною переговорною процедурою у зв’язку з відміною двох попередніх відкритих торгів через недостатню кількість учасників.

Перед цим інтернат намагався 5 разів провести відкриті торги для закупівлі цих послуг. Втім, лише одні з них відміняли дійсно через недостатню кількість учасників, інші ж відміняли з цим аргументом протизаконно.

На перший тендер ще в серпні 2018 р. подалися фірми «Будівельник 2017» (1,49 млн грн.) і «Сальт» (1,51 млн грн.). За відхилення дешевшої пропозиції через недоліки в документах і відсутність необхідної ліцензії, переможцем визначили «Сальт» і опублікували повідомлення про намір укласти угоду. Однак, за кілька днів відмінили тендер через недостатню кількість учасників. Однак замовник сам відхилив одного учасника і в цьому випадку законодавство дозволяє укласти угоду з другим учасником.

Другий тендер скасували через зміну предмету закупівлі.

На третій тендер подалися «Будівельник 2017» (1,52 млн грн.) та ФОП Вадим Ракшевський (1,52 млн грн.). Але обидві пропозиції відхилили. Ракшевського – через не вказані порушення. А «Будівельник 2017» відхилили «у зв’язку з порушення законів України» і послалися на лист Управління захисту економіки в Запорізькій області Нацполіції. В листі поліція вказала, що за наявною інформацією в ТОВ «Будівельник 2017» був працевлаштований офіційно один директор, на противагу поданій довідці про наявність необхідних робітників; також статутний фонд підприємства лише 2000 грн., що унеможливлює придбання заявлених основних фондів (шуруповерти, дрилі, бето змішувач і т. д.).

На четвертий тендер подалося лише ТОВ «Будівельник 2017» і в цьому випадку відмінили тендер через недостатню кількість учасників.

А от п’ятий тендер скасували через кілька днів після оголошення. В аргументації тендерний комітет послався прохання завгоспа інтернату, який просив пришвидшити виконання робіт у зв’язку зі зниженням температури і неможливістю дотримання технології в подальшому.

І вже після цього провели шостий тендер за скороченою переговорною процедурою.

ТОВ «Будівельник 2017» належить Давиду Джіоєву – депутату Токмацької міської ради, куди той балотувався від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

При цьому, на тендер, де «Будівельник 2017» конкурував з ФОП Ракшевський, документи обох учасників були роздруковані на одному принтері: документи мають однакове затемнення у лівому верхньому куті та на них відбилися однакові візерунки від попередніх роздруківок.