Ще 92 мільйони закопають невідомо навіщо в Алма-Атинську вулицю, де чекають зменшення вантажівок
19.02.2019   //  

Ремонт вулиці Алма-Атинська, травень 2018 р. Фото CoST

Комунальна корпорація «Київавтодор» 15 лютого уклала з ПП «Київшляхбуд» угоду на додаткові роботи по ремонту вулиці Алма-Атинської  (Дарниця) вартістю 91,84 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

На капітальний ремонт вул. Алма-Атинської  довжиною 3,6 км від вул. Празької до вул. Літинської планують витратити 66,47 млн грн. у поточному році та 25,36 млн грн. у наступному році. Ці кошти призначені на додаток до першого підряду на ремонт Алма-Атинської вартістю 248,44 млн грн., який «Київшляхбуд» отримав у 2017 році.

В угоді немає даних щодо того навіщо знадобились додаткові кошти, виділені підряднику за переговорною процедурою. «Київавтодор» вказав лише, що «додаткові будівельні роботи внесено до проектно-кошторисної документації, яка пройшла державну експертизу та перезатверджена в установленому порядку». Разом з тим, цієї документації не було оприлюднено ні зараз, ні у першій закупівлі.

У 2018 році верифікаційна група CoST здійснювала виїзди на місце ремонту. В ході перевірки проектантам ремонту було поставлено питання про порушення будівельних норм під час ремонту Алма-Атинської:

«Чому проектом передбачено влаштування шарів дорожнього одягу із крупнозернистого асфальтобетону товщиною 8 см, що суперечить чинному ДБН В.2.3-4, яким регламентовано мінімальну товщину для такого матеріалу 10 см?»

У відповідь пролунало:

«Проектні товщини підтверджено розрахунком, а проект пройшов експертизу».

Також представникам замовника і підрядника вказали, «що із шару основи з крупнозернистої асфальтобетонної суміші в одній точці відібрано від 2 до 3 кернів, що є недостатнім для визначення усіх необхідних показників».

Замовник запевнив, що керни відбираються у достатній кількості, але більше уваги приділяється відбору та випробуванню сумішей, оскільки для суміші можливо визначити більшу кількість показників, а окремі показники – з більшою точністю. Асфальт для ремонту поставляють з заводу «Київшляхбуду» в Обухові.

Влаштування покриття із дрібнозернистої асфальтобетонної суміші, а не з ЩМАС, пояснили тим, «що з часом прогнозується зміна складу транспортного потоку у бік зменшення частки великовагового транспорту».

ПП «Київшляхбуд» зареєстровано на депутата Одеської міськради Юрія Шумахера (партія «Довіряй ділам») та кандидата від цієї ж партії Євгена Коновалова.

«Київшляхбуд» входить у групу авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова, який і є лідером партії «Довіряй ділам». У складі пропозиції фірма завантажувала аналогічні договори без додаткових угод із додатками, пояснивши, що їх вилучила Генпрокуратура. На підтвердження надано протокол обшуку офісу та ухвалу суду в рамках кримінального провадження №42017000000000596 від 3 березня. Службовців «Київавтодору» і переможців тендерів «Київшляхбуд», ПрАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50», ТОВ «Глобус-авто», ТОВ «Тілльман Інжинірінг» і ТОВ «Основа» підозрювали у виведенні коштів на рахунки фірм з ознаками фіктивності. У якості проміжних ланок від «Київшляхбуду» до таких фірм у справі фігурували ТОВ «Будівельна компанія Ескадор» і ТОВ «Ростдорстрой».

Нинішній керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв раніше був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Пресмана (нині – група «Партія «Відродження»). Пресман в інтерв’ю не приховує дружні стосунки з мером Одеси Трухановим.