Родина прокурора тратить на ювелірку та елітні курорти в рази більше задекларованого
19.02.2019   //  

Дружина прокурора ГПУ Руслана Біловара тільки в 2016-2017 роках витратила на подорожі в 2,5 рази більше, ніж всі задекларовані витрати родини прокурора. За останні три роки неофіційні витрати сім’ї зросли до 8 мільйонів, але готівкові заощадження від цього тільки збільшилися.

Про це йдеться в матеріалі Анатолія Остапенка для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Руслан Біловар працює прокурор Генеральної прокуратури України з організації у сфері запобігання та протидії корупції.

Його дружина Ірина Біловар – Instagram-блогерка, в її профілі понад 1700 фотографій. З цих фото розповідають про розкішне життя прокурорської родини.

В квітні 2017 року Ірина опублікована себе з годинником бренду Graff, який виробляє ювелірні вироби преміум-класу. Такий годинник Graff Вutterfly коштує від $120 тис (біля 3,26 млн грн. по нинішньому курсу).

Тільки один годинник коштує більше, ніж прокурор з дружиною заробили за три останні роки. На іншій світлини Ірина Біловар з’явилася з годинником Rolex Daytona, який в Україні коштує біля 1,00 млн грн.

Таким чином, тільки два годинника дружини прокурора коштують біля 4,26 млн грн. Це половина задекларованих прокурором заощаджень.

За останні два роки Ірина сфотографувалася з сумочка відомих брендів, вартість яких понад 10 тис євро, що складає понад 300 тис грн.

З однією з сумочок Біловар сфотографувалася біля автомобілю Audi Q7 2017 року вартістю у 1,5 млн грн. В соцмережах вона написала, що на роботу їздить саме на Audi. Проте в декларації її чоловіка-прокурора користування чи володіння цим автомобілем не зазначено. Авто такої ж марки зареєстроване на підприємство мами-прокурора Людмили Біловар.

Дружина прокурора багато подорожує, вона називає «дачею» п’ятизірковий турецький готель «Rixos Sungate», де в останні роки зупинялася 7 разів. На фото Ірина Біловар в закритій VIP-зоні готелю та в елітному номері. Відпочити тут коштує близько 100 тис грн. на тиждень.

Крім того, за  останні три роки Ірина Біловар викладала світлини з елітних готелів та курортів Європи, Мальдівців, Єгипту, ОАЕ, а також з модних показів в Мілані.

А наприкінці 17 року дружина прокурора поїхала відпочити у столицю Російської Федерації – Москву.  В столиці країни-агресора вона зупинилась в готелі «National», розташованому прямо на Червоній площі.

Офіційно в декларація за 2016-2017 роки прокурор Біловар вказав, що всі витрати родини склали лише 400 тис грн. Але за цей час тільки на відпустки його дружина витратила 1,00 млн грн. З урахуванням 2015 року родина прокурора витратила на відпочинок 1,72 млн грн. А якщо до цього додати годинники, аксесуари та не задеклароване авто, витрати склали майже 8 млн грн.

Попри мільйонні трати, заощадження прокурорської  родини зростають. У 2015 році Руслан Біловар вніс у свою електронну декларацію майже 8,5 млн грн. готівкових коштів.  А вже у 2017 році прокурор задекларував понад 10 млн грн заощаджень.

Батьки прокурора у різні часи заснували декілька компаній: «Карпати ЛТД», «Закарпаттякурортмінводи» та юридичну фірму «Біловар і Ко». Але ці фірми за останні п’ять років офіційно заробили лише 2,80 млн грн. В період з 2015 по 2017 рік мама прокурора офіційно подарувала сину лише мільйон гривень.

Брат Руслана Біловара Богдан на посаді прокурора був затриманий за підозрою у вимаганні $8 тис хабара у начальника відділу УМВС на Львівській залізниці. Суд поновив його на посаді, але на роботу прокуратуру Богдан Біловар не повернувся.