Перед виборами облрада виводить комунальні аптеки на оточення депутатів та мера
19.02.2019   //  

Управління комунального майна Чернігівської обласної ради 11 лютого укладало договір з ТОВ «Ліки України» на оренду комунального майна. Про це пише видання «ЧеLine».

Мова йде про майно комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської облради, яке нині перебуває в стані припинення. Майновий комплекс цього КП був оцінений у понад 140 млн грн.: це аптеки, лабораторії, житловий фонд, оборотні засоби тощо.

Ще навесні минулого року було змінено порядок передачі такого майна в приватні руки, яким керівнику Управління коммайна Чернігівської облради дозволили самостійно розпоряджатися підпорядкованим майном в обхід громадськості та депутатів.

Тому 8 жовтня 2018 начальник Управління Андрій Бунін підписав наказ  про передачу майна в оренду ТОВ «Ліки України», а 11 лютого підписав відповідний договір. Від фірми його підписав Ігор Назаренко. Він є і директором однойменного комунального підприємства, трудовий колектив якого офіційно виступив засновниками ТОВ «Ліки України». В той же час, за даними системи Youcontrol, трудовому колективу (101 працівник) в новоствореній фірмі належить 58%. Решта в статутному капіталі поділили три фірми – ПП «ОССО» (10,5%),  ТОВ «Скай-Лаб» (21%), а також белізька компанія «Фрілайн інвестмент лтд» (10,5%).

Директор ТОВ «Ліки України» Ігор Назаренко (з числа трудового колективу) має аж 13,2% власності в новоспеченій фірмі. Назаренко – бізнес-партнер відомих на Чернігівщині екс-голови ОДА Валерія Куліча (депутат облради від БПП) та мера Чернігова Владислава Атрошенка (балотувався в 2015 року від БПП). Всі вони разом є кінцевими бенефіціарними власниками сільськогосподарського ПАТ «Нива-Плюс», що в Ічнянському районі Чернігівської області.

У члена трудового колективу Лариса Мартиненко у власності 5%. Вона займає посаду заступника керівника комунальних «Ліки України».

Також викликає інтерес ще один член трудового колективу  – Людмила Осипенко, яка має у фірмі аж 2% власності (порівняно з 1% та 0,14% інших членів трудового колективу). Це дружина позаштатного радника Владислава Атрошенка – Геннадія Осипенка. Також вона працювала головним бухгалтером КП «Чернігівбудінвест» Чернігівської міськради.

Від «Наших грошей»

ПП «ОССО» записане на Ганну Романенко із Дніпра. Раніше власником фірми був Руслан Вовк, який до середини 2018 року очолював ТОВ ««Центрліфт» і якому в квітні минулого року виконком Чернігівської міськради підписав скандальні допугоди про збільшення вартості обслуговування фірмою ліфтів.

Власником «Фрілайн інвестмент лтд» є Олександр Паляниця. Він також є директором ТОВ «АО Інвест», яке до кінця 2018 року називалося ТОВ «Асфа Лайн», і якому лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко продав партійний офіс в Прилуках. Через британську  «Гартек груп лтд» бенефіціаром фірми є Олег Авер’янов – депутат Чернігівської облради від Радикальної партії. Авер’янов власник і у ТОВ «Промислова компанія «Пожмашина», яка є поставщиком пожежної техніки держструктурам. Авер’янов працював першим заступником нинішнього голови ДСНС , його помешкання обшукували в 2016 р. у зв’язку з тендером на поставку техніки (докладніше у матеріалі «Розплата з Ляшком»).

Авер’янов в Верховній Раді 6-го скликання був помічником нардепа Валерія Дубіля («Батьківщина»). Ще одним помічником нардепа був екс-керівник «Ліки України» Сергій Варнавський, заступником якого був згаданий Ігор Назаренко, що очолив приватну фірму.

Власником ТОВ «Скай-Лаб» є мешканець Чернігова Валерій Забіяка, а директором Андрій Володимирович Цибзов. Людина з таким ПІБ є директором чернігівської фірми ТОВ «Інтерсистем», яке записане на Ігоря Назаренка.