Оточення екс-замгубернатора з другої спроби взяло 200 мільйонів на стадіон «Авангард»
19.02.2019   //  

Управління капітального будівництва Рівненської міської ради 15 лютого за результатами тендеру замовило ПВКФ «Фіалка» реконструкцію стадіону за 199,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До літа 2021 року в Рівному реконструюють стадіон «Авангард» по вул. Замковій, 34.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни арматури, піску, щебеню, цегли, деревини, розчину, бетону, асфальтобетону, вікон і дверей відповідають ринку.

Спортивне покриття Conipur SP товщиною 13 мм обійдеться у 500 грн./кв. м. У відкритих джерелах його можна знайти у продажу по 1 тис грн./кв. м, а аналоги – по 850 грн./кв. м.

Вогнезахисна штукатурка Неоспрей коштує 65 грн./кг. У відкритих джерелах це покриття можна знайти у продажу по 3,5 євро, або 92 грн./кг.

Гарантійний строк становить десять років, а забезпечення виконання договору – 5%. На заробітну плату піде 19,30 млн грн., тобто 10% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 3% – 5,24 млн грн. Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 202,26 млн грн.

Допущеними конкурентами були місцеві ТОВ «Реноме-Євробуд» і ТОВ «Стиль-Декор», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

«Фіалку» Володимира Фалка очолює Юрій Фалко, якого називали другом екс-начальника Управління будівництва Рівненської ОДА Юрія Сідлецького. Інтереси «Фіалки» в судах свого часу представляв колишній перший заступник голови ОДА Юрій Приварський.

Суперник «Реноме-Євробуд» через ПрАТ «Реноме» належить Надії Гладкевич, Сергію Бербенцю, Анатолію Кричильському і Віктору Матчуку – екс-губернатору Рівненської області (2006-2010 рр..) та колишньому нардепу від «Нашої України».

«Стиль-Декор» записано на Віру Рожчук. Це дружина Олександра Рожчука, який заснував ГО «Комбат Самбо» із бізнесменом Миколою Цупруком. Юрій Фалко – їхній бізнес-партнер. «Рівне вечірнє» писало, що зацікавленою особою на тендерних перемогах «Стиль-Декору» є нардеп від «Народного фронту» Юрій Вознюк. Раніше його громадська приймальня знаходилась у сусідньому до «Стиль-Декору» кабінеті.

Три фірми не допустили до аукціону. ТОВ «Фірма Опорядрембуд» не надало ліцензію на пусконалагодження підйомно-транспортного устаткування, довідку про субпідрядників, додатки та акт до договору про купівлю крану тощо. ТОВ «Комплекс-В.» не сплатило тендерне забезпечення, не надало аналогічний договір, документи про працівників і матеріально-технічну базу та інші папери. ТОВ «Луцьккомунбуд» не надав ліцензію на пусконалагодження підйомно-транспортного і теплоенергетичного устаткування та на монтаж мереж газопостачання, заповнив низку документів не за формою тощо.

Закупівлю провели з другої спроби. Перший тендер було відмінено за рішенням АМКУ по скарзі відхиленого «Луцьккомунбуду». Той довів, що замовник мав відхилити «Реноме-Євробуд» за відсутність проекту договору і невідповідну банківську гарантію. Оскільки тоді «Реноме-Євробуд» був єдиним допущеним конкурентом «Фіалки», торги відмінили.