Кудрявцев подав кілька позовів по поновленню на посаді голови ДАБІ і потрапив до конкретної судді
19.02.2019   //  

Окружний адмінсуд Києва призначив на 6 березня розгляд позову Олексія Кудрявцева, який оскаржує своє звільнення з посади голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Про це свідчать дані Єдиного держреєстру судових рішень.

Три представники Кудрявцева подали до суду три аналогічні позовні заяви.

Першу заяву Кудрявцеву повернула суддя Тетяна Шейко, оскільки виявила аналогічну заяву від екс-чиновника. Обидві надійшли до суду 11 січня.

Другу позовну заяву повернув суддя Дмитро Костенко на вимогу самого Кудрявцева. Сталося це після того, як третя заява Кудрявцева (подана 15 січня) потрапила до судді Нани Вєкуа.

У своєму позові Кудрявцев просить скасувати розпорядження Кабміну від 12 грудня 2018 року, яким його звільнено з посади голови ДАБІ України, а також стягнути з Кабміну середній заробіток за час вимушеного прогулу з 12 грудня.

Кудрявцев вказує, що Кабмін вийшов за межі наданих йому законом повноважень та безпідставно ініціював проведення дисциплінарного провадження без достатніх на те правових підстав. Крім того, в подальшому Кабмін порушив  процедуру проведення дисциплінарного провадження, що є підставою для скасування оскаржуваного рішення.

Нагадаємо, підставою для звільнення Кудрявцева стали висновки Комісії з питань вищого корпусу державної служби про наявність у Кудрявцева фальшивого диплому про вищу освіту.

Сам Кудрявцев висновки комісії назвав «продовженням розправи за зупинення корупційних схем у сфері держархбудконтролю».

6 лютого Кабмін оголосив конкурс на зайняття вакантної посади голови ДАБІ України.