Суд скасував торги «СЕТАМ», на яких задешево продали будівлю «оборонпромівців» дружині екс-секретаря Рівного
18.02.2019   //  

Господарський суд Рівненської області 30 січня визнав недійсними результати електронних торгів арештованим майном від 2016 року з продажу приміщення держпідприємства «Рівненський автомобільний ремонтний завод» концерну «Укроборонпрому» площею 712 кв м у центрі Рівного.

Про це написало «Рівне вечірнє» з посиланням на прес-службу військової прокуратури Західного регіону України.

Суд підтвердив порушення вимог законодавства під час реалізації будівлі ремонту коліс підприємства «Рівненського автомобільний ремонтний завод» загальною площею 712 кв. м., яка розташована у центральній частині Рівного. При цьому, за даними прокуратури, приміщення було продане лише за 1,4 млн грн., що є значно нижчою середньоринкової вартості нерухомості у Рівному, особливо у центральній його частині.

Від «Наших грошей»:

Згідно з рішенням Госпсуду Рівненської області, під час виконання судових рішень про стягнення з ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод» грошей, службові особи відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області виставило на торги через систему електронних торгів арештованим майном ДП «СЕТАМ» будівлю ремонту коліс, літ. «Ш-1» у м. Рівне по вул. Соборна. 364-В.

31 березня 2016 року переможцем торгів було визнано ТОВ «Рівнежитлобудінвест».

Суд встановив, що на час примусового продажу право власності на будівлю належало державі в особі Державного концерну «Укроборонпром», а не держпідприємству-боржнику «РАРЗ». Відповідно приміщення не могло буди відчужене з державної власності. Суд також зазначив, що відсутні докази прийняття рішення про закріплення майна за ДП «РАРЗ», а також докази передачі майна «Укроборонпром» в господарське відання або оперативне управління ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод».

Таким чином, під час торгів допущено порушення норм чинного законодавства, що є підставою для визнання їх результатів недійсними.

Засновниками ТОВ «Рівнежитлобудінвест» є Ольга Торгун та Олена Іванова, яка керує підприємством. В свою чергу, ТОВ «Рівнежитлобудінвест» є засновником ТОВ «Агентство нерухомості «Стоград», яке входить до групи компаній «Стоград», співвласником якого є єкс-секретар Рівнеради Юрій Торгун. Зокрема, Юрій Торгун разом з Олександром Івановим та Андрієм Філіним володіють ТОВ «Стоград-Капітал». Юрій Торгун є чоловіком свівласниці ТОВ «Рівнежитлобудінвест» Ольги Торгун.