Освітянам Дніпра купили медстраховку з удвічі меншою страховою сумою, ніж у Фастові
18.02.2019   //  

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради 4 січня за результатами тендеру замовив ПрАТ «Українська страхова компанія «Княжа Вієнна Іншуранс Груп» страхування освітян за 10,97 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік замовили послуги із добровільного медичного страхування та страхування від нещасних випадків для 9 149 працівників закладів освіти Дніпра.

Страховка обійдеться в 99,90 грн. за особу в місяць. Загальна страхова сума як і торік становить 50 тис грн. за особу. Це сума, в межах якої повинні відшкодовуватися витрати на ліки та медичні послуги, у тому числі лікування гострих захворювань амбулаторно та в стаціонарі.

Ці 50 тис грн. порівну діляться на добровільне медичне страхування і страхування від нещасних випадків – по 25 тис грн на кожен з видів страхування. Страхова сума щодо нещасних випадків розподілена так: 10 тис грн. – смерть, 8 тис грн. – стійка втрата працездатності, 7 тис грн. – травми і розлади (24 год.).

Останнім часом освітян страхували також у Фастові Київської обл., причому вигідніше. Управління освіти Фастівської міськради замовляло у ПрАТ «Страхова компанія «Крона» річне добровільне медичне страхування і страхування від нещасних випадків освітян за співставною ціною – 99,72 грн. за особу в місяць. Але загальна страхова сума була вдвічі вища від дніпровців – 100 тис грн. за особу. Вона розподілялася так: 30 тис грн. – амбулаторно-поліклінічна допомога, 15 тис грн. – денний стаціонар, 55 тис грн. – стаціонарна допомога. Даних про розмір виплат при нещасних випадках в угоді немає.

Деякі інші умови для освітян Дніпра теж виглядають менш вигідними, ніж для освітян Фастова. Так, дніпровський договір дозволяє одну госпіталізацію в денний стаціонар із лімітом на забезпечення медикаментами у 500 грн., а фастівський – дві госпіталізації в денний стаціонар з лімітами на забезпечення медикаментами кожна по 1 000 грн.

Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 10,98 млн грн.

«Княжа Вієнна Іншуранс Груп» належить австрійській «Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe».

Єдиним конкурентом на тендері було ПрАТ «Страхова компанія «Уніка» Юрія Єфімова, Володимира Симончука та австрійської «Uniqa Internationale Beteiligungs-Verwaltungs GmbH». При цьому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

У Топ-30 страхових компаній по добровільному медичному страхуванню за 9 місяців 2018 року підрядник Дніпра «Княжа» і підрядник Фастова «Крона» займають 20 і 22 місця.