Аграрії пожалілись в АМКУ на заблоковану можливість поторгуватись на земельному аукціоні «СЕТАМу»
18.02.2019   //  

ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство» звернулось в АМКУ зі скаргою щодо одного з земельних аукціонів в системі «СЕТАМ», в ході якого у учасника аукціону зникла можливість робити ставки. Про це повідомила державна уповноважена Агія Загребельська.

Скарга стосується торгів на права оренди 95 гектарів пасовищ Московськобобрицької сільради Лебединського району Сумської області, які продавались трьома окремими лотами. Аукціони проводились 21 грудня 2018 року. Виконавцем було визначено ДП «Сумський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

За інформацією, викладеною у зверненні, о 9:18 в день проведення торгів в роботі електронного майданчика ДП «СЕТАМ» виникла помилка, яка полягала у неможливості зробити ставку по жодному лоту. При натисканні на зелену кнопку «Зробити ставку», програма висвітлювала помилку, що такого лота не знайдено. Через несправність системи представник ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство» звертався до виконавця земельних торгів, який повідомив, що ДП «СЕТАМ» має перезапустити торги. Однак вже близько 12 год. переможець торгів був визначений.

«На сьогодні ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати викладену у зверненні інформацію, а також той факт чи містять такі дії ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Саме це і є метою перевірки, що проводиться. В рамках цього нами скеровано вимоги про надання інформації», – повідомила Загребельська.

За умови наявності  інформації, що може допомогти нам під час проведення перевірки, направляйте її нам на електронну або поштову адресу: vap@amcu.gov.ua, 03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45.

Нагадаємо, на 28 лютого в АМКУ призначено розгляд №130-26.13/64-17 про антиконкурентні дії Міністерства юстиції, що полягали у монополізації ринку торгівлі арештованим майном виключно через «СЕТАМ».